изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:19 EEST
Еквадор запази шансове за осминафиналите    
СпортЕквадор обърна Хондурас с 2:1 в среща от група "Е" на Мондиал 2014 в Бразилия и запази всички шансове за класиране на осминафиналите на турнира. Мачът беше от огромно значение и за двата отбора след загубите им на старта. След успеха си еквадорците останаха в борбата за класиране на осминафиналите, докато Хондурас почти сигурно ще напусне турнира след груповата фаза.



Еквадорците бяха по-активни в началото, но въпреки това футболистите на Хондурас първи стигнаха до гола, след като в 31-ата минута Карлос Костли се възползва от грешка на Гуагуа и с мощен шут се разписа за 1:0. Това бе първи гол за Хондурас на световни първенства от Мондиал 1982 насам. Отговорът на Еквадор бе много бърз и три минути по-късно Паредес шутира, топката рикошира в крак на защитник, за да стигне до Едер Валенсия, който изпревари вратаря Вайадарес и засече кълбото в мрежата за 1:1.

В последните секунди на полувремето гол на Хондурас бе отменен заради игра с ръка на Бенгтсон. Карло Костли засече центриране, но топката срещна лявата странична греда. След това попадна у Бенгтсон, който я вкара във вратата, помагайки си с ръка.

След почивката еквадорците натиснаха и усилията им бяха увенчани с успех в 65-ата минута, когато след центриране от пряк свободен удар Енер Валенсия бе оставен непокрит в наказателното поле на Хондурас и се разписа с глава за пълния обрат - 1:2. До края на срещата Хондурас така и не успя да стигне до равенството и почти сигурно отпада от Мондиал 2014.

В последния кръг Еквадор се изправя срещу фаворита Франция, а Хондурас ще играе с Швейцария.

ТАКТИЧЕСКИТЕ СХЕМИ
Хондурас (4-4-2): Селекционерът Луис Суарес заложи на класическата схема 4-4-2, като единият от двамата нападатели Бенгтсон бе изнесен по-напред, а Костли действаше малко зад него. Халфовата линия бе дирижирана от Гаридо и Кларос, а по двата фланга действаха Гарсия и Еспиноса. Отбраната на тима бе съставена от Бернардерс, Бекелес, Фигероа и Исагире, а на вратата бе Ваядарес.

Еквадор: (4-4-2):
Рейналдо Руеда също като колегата си разчита на схема 4-4-2, но с тази разлика, че и двамата нападатели Енер Валенсия и Филипе Кайседо са твърдо изнесени напред. Зад тях в средата на терена действаха Монтеро, Нобоа, Минда и Антонио Валенсия. Отбраната бе ръководена от Гуагуа и Еразо, а като бекове играха Паредес и Айови, докато на вратата бе Домингес.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Вторият от головете на Енер Валенсия за пълния обрат в срещата. След това попадение футболистите на Хондурас не успяха да намерят сили да стигнат до изравняване.

СЪДИЯТА
Австралиецът Бенджамин Уилямс допусна някои сериозни грешки в мача, след като не отсъди дузпи в три ситуации заради очевадни нарушения. Така на два пъти той ощети Хондурас и веднъж Еквадор. В същото време обаче отмени по един гол и за двата тима. При този на Хондурас имаше игра с ръка на Бенгтсон, а третото попадение на Енер Валенсия в срещата бе отменено заради игра с ръка на далия извеждащ пас Антонио Валенсия.
 
1:2
1:0 Карлос Костли (31), 1:1 Енер Валенсия (34), 1:2 Енер Валенсия (65)
СЪСТАВИ
ХОНДУРАС:
18.Ноел Ваядарес
3.Мейнор Фигероа
7.Емилио Исагире
(46 - 6.Хуан Карлос Гарсия)
5.Виктор Бернардерс
21.Браян Бекелес
14.Бониек Гарсия
(83 - 23.Марвин Чавес)
20.Хорхе Кларос
15.Роджер Еспиноса
19.Луис Гаридо
(71 - 10.Марио Мартинес)
13.Карлос Костли
11.Джери Бенгтсон
ЕКВАДОР:
22.Александер Домингес
2.Хорхе Гуагуа
10.Валтер Айови
4.Хуан Карлос Паредес
3.Фриксон Ерасо
16.Антонио Валенсия
6.Кристиан Нобоа
14.Освалдо Минда
(83 - 23.Карлос Круезо)
11.Фелипе Кайседо
(82 - 8.Едисон Мендес)
7.Джеферсон Монтеро
(90+2 - 21.Едуаредо Ахилер)
13.Енер Валенсия
Жълти картони: Виктор Бернардерс, Джери Бенгтсон Жълти картони: Антонио Валенсия, Джеферсон Монтеро, Енер Валенсия
2_072.jpg
Град:
Куритиба
Стадион
„Арена да Байшада“
Капацитет:
41 456 места
2_04.jpgСъдия:
Бенджамин Уилямс (Австралия)
Асистенти:
Матю Крийм (Авл) и Хакан Аназ (Авл)
Четвърти съдия:
Юичи Нишимура (Япония)
Баланс: 14 мача, 2 победи за Хондурас, 8 равенства, 4 победи за Еквадор, г.р. 14:16

http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Еквадор запази шансове за осминафиналите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди