изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:03 EEST
Мексико среща Холандия на 1/8-финалите    
СпортХърватия загуби от Мексико с 1:3 на "Арена Пернамбуко" в Ресифе в последния си мач от група "А" на Световното в Бразилия. След поражението "ватрените" си тръгват за вкъщи, а успехът класира "ацтеките" на второ място в групата и ги праща срещу Холандия на 1/8-финалите на турнира. Любопитен факт е, че мексиканците се класират за 1/8-финалите на пето поредно световно първенство и винаги като втори в групата си.

За последно "ацтеките" печелят групата си на домашния Мондиал през 1986 година.

През първото полувреме хърватите владееха повече топката, но по-опасните положения бяха организирани след мексикански атаки. В 16-ата минута Ектор Ерера нацели сглобката на гредите след шут от далечна дистанция, а малко след това Орибе Пералта пропусна от изгодна позиция сам срещу Плетикоса. До края на тази част не се случи нищо интересно и резултатът остана непроменен.

След почивката нещата не се промениха особено. Хърватите имаха инициативата в първите минути, но впоследствие Мексико създаде опасните положения и този път реализира три от тях. В 65-ата минута съдията не посмя да даде дузпа за мексиканците след игра с ръка на Сърна след удар на Гуардадо, но справедливостта възтържествува седем минути по-късно, когато капитанът на „ацтеките” Рафаел Маркес засече с глава центрира от корнер и се разписа за 0:1. Бранителят е капитан на четвърто световно първенство и се разписа на трети Мондиал с екипа на "ацтеките". Това е 16-и гол за 35-годишния защитник в 123-ия му мач за Мексико.

Три минути след първия гол мексиканците направиха страхотна контраатака, завършена със силен удар на Андрес Гуардадо за 0:2, а в 82-ата минута „сомбрерата” довършиха своя съперник, след като и влезлият като резерва Хавиер Ернандес се разписа с глава за 0:3. Пет минути по-късно Иван Перишич вкара почетния гол за хърватите след комбинация с Ракитич и оформи крайното 1:3. Минута преди края на редовното време пък резервата Анте Ребич получи директен червен картон след грубо влизане в краката на Пеня.

След победата си Мексико събра 7 точки и остана на второ място в крайното класиране на групата. Хърватия завърши на трета позиция с 3 пункта и напусна турнира заедно с последния в групата Камерун, останал без точков актов. На 1/8-финалите Мексико ще се изправи срещу победителя от група „B” Холандия.

ТАКТИЧЕСКИТЕ СХЕМИ

Хърватия (4-2-3-1): Нико Ковач продължи да за залага на схема с един нападател в лицето на голмайстора Марио Манджукич, подпомаган активно от Ивица Олич, Иван Перишич и Лука Модрич. Като дефанзивни халфове играха Ракитич и Пранич. В защитния вал на бековете бяха разположени Сърна и Върсалко, а партньори в центъра на отбраната бяха Ловрен и Чорлука.

Мексико (5-3-2):
Мигел Ерера реши да се подсигури със схема с петима бранители и двама бързи нападатели като Джовани дос Сантос и Орибе Пералта, които да изненадат съперника на контраатака. В халфовета линия действаха Ерера, Васкес и Гуардадо, а защитният вал бе формиран от Родригес, Маркес и Морено в центъра на отбраната, докато Агилар и Лаюн действаха като бекове.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ

Първият гол в мача на Рафаел Маркес в 72-ата минута с глава пречупи хърватите, които не успяха да отвърнат веднага на удара и получиха бързо още едно попадение, а след това и трето, което окончателно сложи край на всякаква интрига за крайния изход в мача.

СЪДИЯТА
Узбекът Равшан Ираматов се справяше много добре до 65-ата минута, когато не посмя да даде очевадна дузпа за Мексико след игра с ръка на Дарио Сърна при удар на Андрес Гуардадо, а топката бе насочена в очертанията на вратата. С изключение на тази ситуация Ираматов показа точно три жълти картона в мача и директен червен картон на Анте Ребич за безумното влизане в краката на Пеня.

МАЧА ПО МИНУТИ - ТУК
СТАТИСТИКА И КРАЙНО КЛАСИРАНЕ НА ГРУПА "G" - ТУК
0:1 Рафаел Маркес (72), 0:2 Андрес Гуардадо (75), 0:3 Хавиер Ернандес (82), 1:3 Иван Перишич (87)
СЪСТАВИТЕ
Хърватия:
1.Стипе Плетикоса
11.Дарио Сърна
5.Ведран Чорлука
6.Деян Ловрен
2.Шиме Върсалко
(58 - 20.Матео Ковачич)
10.Лука Модрич
3.Даниел Пранич
(74 - 9.Никица Йелавич)
7.Иван Ракитич
4.Иван Перишич
18.Ивица Олич
(70 - 16.Анте Ребич)
17.Марио Манджукич
Мексико:
13.Гийермо Очоа
4.Рафаел Маркес
2.Франсиско Хавиер Родригес
18.Андрес Гуардадо
(84 - 8.Марко Фабиан)
22.Паул Агилар
15.Ектор Морено
7.Мигел Лаюн
6.Ектор Ерера
23.Хосе Хуан Васкес
19.Орибе Пералта
(79 - 21.Карлос Пеня)
10.Джовани дос Сантос
(62 - 14.Хавиер Ернандес)
Жълт картон: Иван Ракитич
Червен картон: Анте Ребич
Жълт картон: Рафаел Маркес, Хосе Васкес
2_068.jpg
Град:
Ресифе
Стадион
„Арена Пернамбуко“
Капацитет:
44 248 места
2_01.jpgСъдия:
Равшан Ирматов (Узбекистан)
Асистенти:
Абдулхамидуло Расулов (Узб)
и Бахадир Кочкаров (Узб)
Четвърти съдия:
Алиум (Камерун)

http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Мексико среща Холандия на 1/8-финалите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди