изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:20 EEST
Стотици украинци в капан у нас след фалит на туроператор    
ТуризъмФалит на един от големите украински туроператори - "Илтур" изненада стотици летовници на почивка у нас, които остават в неведение как ще се приберат обратно.

Официална информация за проблемите на туроператора, украинското консулство у нас няма. Няма и на сайта на „Илтур", където обаче още миналата седмица е публикувано съобщение за затруднения с разплащането, съобщава bTV.

От 20 юни и българският партньор на туроператора - варненската компания „Алфа сървиз", е спряла да настанява украински туристи. Управителят й призна, че задълженията, които фирмата е натрупала към тях, надхвърлят 200 000 евро.

За да не останат на улицата, някои хотелиери са настанили закъсалите летовници на доброволни начала. Колко точно са те, никой не знае, защото са пръснати по цялото Черноморие. Туроператори прогнозират хаос, когато започнат да се връщат обратно в Киев.

След 30 часа път от Киев с автобус, едва у нас група украинци разбират, че парите за почивката им „изгорели", без да е платено нито за спане, нито за храна.

В „Златни пясъци", където слезе първата група, стана ясно, че дори на децата не е платен хотела. Всички почнахме да звъним на агентите си, но продължихме пътя без надежда", разказа Анна Серанчук.

Вместо за почивка и плаж, Лиляна и приятелите й мислят с тревога за пътя обратно, защото нямат достатъчно пари в брой.

„Днес ни сервираха, че украински туроператор е фалирал и да се оправяме сами, да си търсим парите от гостите.", разказа управителят на хотел Атанас Дервенски.

„Опарени" туроператори още миналото лято спрели да работят с „Илтур". „Въпросната компания остави задължения от 25 000 евро, за което бяхме уверени, че ще бъдат платени тази пролет, което не се случи", разказа Камарашев.

Туристи, организирали почивката си с въпросната компания, обаче продължават да пристигат у нас.
http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Стотици украинци в капан у нас след фалит на туроператор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди