изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:59 EEST
Италия аут от Световното!    
СпортИталия отпадна още в груповата фаза на Световното първенство! Адзурите бяха победени с 1:0 от Уругвай и останаха на трето място в крайното класиране на група „D”. Единственото попадение бе дело на Диего Годин, а срещата се запомни с нова канибалска проява на Луис Суарес, безумен Марио Балотели и скандален червен картон на Клаудио Маркизио.


Първото полувреме не предложи нищо интересно на феновете на футбола. Италия владееше повече топката, но повечето удари бяха към вратата на Буфон. На него обаче му се наложи само веднъж да се намесва ключово. Луис Суарес бе изведен сам срещу италианския страж, но ъгълът бе малък и Буфон изби топката. Тя попадна в Лодейро, чийто удар също бе париран от вратаря.

Най-запомнящ се през тази първа част бе Марио Балотели. Италианският нападател отново напомни за нрава си и си изпроси глупав жълт картон, който ще му попречи да участва в следващата среща на Италия, която ще е на следващото Световно. Лудата глава на италианския футбол се запомни и с няколко несериозни отигравания, които лишиха тима му от опасни атаки.

Чезаре Прандели не издържа поведението на Балотели и го изкара на почивката. Втората част в началото бе скучна, но директен червен картон на Клаудио Маркизио промени събитията на терена. Играчът на Италия влезе остро за една топка, ритна в коляното Аревало, а съдията Марко Родригес го прати под душовете.

Оскар Табарес веднага направи промяна в състава си и Уругвай заигра по-офанзивно в търсене на така нужния гол. Това обаче отвори пространства в отбраната на тима.

Луис Суарес имаше добра възможност малко по-късно, но ударът му от точката на дузпата бе избит от Буфон.

Напрежението на терена се засилваше с всяка изминала минута. Луис Суарес отново се прояви и захапа за рамото Джорджо Киелини, но съдията не видя действията на уругваеца и не му показа червен картон. В мач на Ливърпул в английската Висша лига Суарес захапа Бранислав Иванович и бе наказан за 8 мача.

Минута по-късно падна и голът за Уругвай. Диего Годин бе изпуснат от бранителите при центриране от корнер и прониза Буфон за победното 1:0.

Италианците отвърнаха с опасен удар от фаул на Пирло, но силите не им стигнаха за повече.

СХЕМИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА
Италия (3-5-2): Селекционерът на Италия копира схемата на Ювентус 3-5-2 за решителния мач и заложи на защита изцяло съставена от играчи на шампионите. Пирло, Верати и Маркизио бяха в центъра, а Дармиан и Де Шилио по двата фланга. Балотели и Имобиле си партнираха заедно в атака.
Уругвай (4-4-2): Оскар Табарес изневери на своето 4-4-2 с Кавани и Суарес на върха на атаката и Лодейро и Родригес по крилата. Гонзалес и Аревало действаха в средата на халфовата линия, а зад тях бяха Хименес и Годин. Вратар отново бе Муслера, а бекове Перейра и Касарес.

СЪДИЯТА

Марко Родригес от Мексико не се представи добре. Той показа пресилен червен картон на Клаудио Маркизио, а след това не видя ухапването на Луис Суарес, който заби зъби в рамото на Джорджо Киелини.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Червеният картон на Калудио Маркизио, невидяното от съдията ухапване на Луис Суарес, след което падна гол, и попадението на Диего Годин, което класира Уругвай напред

Срещата по минути - ТУК

Класирането в група "D" - ТУК


0:1
0:1 Диего Годин (81)

СЪСТАВИ
ИТАЛИЯ:
1.Джанлуиджи Буфон
19.Леонардо Бонучи
15.Андреа Бардзали
4.Матео Дармиан
3.Джорджо Киелини
2.Матеа Де Шилио
21.Андреа Пирло
23.Марко Верати
(75- 5.Тиаго Мота)
8.Клаудио Маркизио
17.Чиро Имобиле
(71- 10.Антонио Касано)
9.Марио Балотели  
(46- 18.Марко Пароло)
Жълт картон:
Марио Балотели, Матеа Ди Шилио
Червен картон:
Клаудио Маркизио

УРУГВАЙ:
1.Фернандо Муслера
6.Максимилиано Перейра
14.Николас Лодейро
(46- 16.Максимилиано Перейра)
3.Диего Годин
13.Хосе Мария Хименес
22.Мартин Касерес
17.Егидио Аревало Риос
20.Алваро Гонзалес
(62- 11.Кристиан Стуани)
7.Кристиан Родригес
(78- 18.Гастон Рамирес)
9.Луис Суарес
21.Единсон Кавани

Жълт картон: Егидио Аревало Риос, Фернандо Муслера
2_071.jpg
Град:
Натал
Стадион
„Арена дас Дунас“
Капацитет:
42 086 места
2_10.jpgСъдия:
Марко Родригес (Мек)
Асистенти:
Марвин Торентера (Мек)
Маркос Куинтеро (Мек)
Четвърти съдия:
Марк Гайгер (САЩ)

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Италия аут от Световното! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди