изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:45 EEST
Шакири шокира Хондурас, прати Швейцария на 1/8-финал    
СпортШвейцария се класира за 1/8-финалите на Мондиал 2014, след като в мач от Група „Е“ се наложи с 3:0 над Хондурас. И трите гола за „часовникарите“ бяха реализирани от Джердан Шакири. В следващата фаза швейцарците ще играят срещу Аржентина.


Постижението на Шакири е втори хеттрик на световното първенство в Бразилия и втори реализиран от играч на Байерн, след като Томас Мюлер се разписа три пъти срещу Португалия.
 
Шакири откри резултата още в шестата минута, когато с удар извън наказателното поле прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Ваядарес.
 
В 30-ата минута играчът на Байерн удвои. Той беше изведен от Йосип Дърмич между централните защитници на Хондурас и лесно вкара топката във вратата. Третият гол на Шакири падна в 71-ата минута след нова асистенция на Дърмич.
 
През втората част хондурасците имаха претенции за дузпа, след като Джери Паласиос падна в наказателното поле след съприкосновение с Йоан Джуру. Беналио пък спаси удари на Анди Нахар и Джери Бенгтсон, а Родригес изби от голлинията след удар на Бентсон.

СХЕМИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА
Хондурас (4-4-2): Селекционерът на Хондурас Луис Фернандо Суарес заложи на класическа схема при постройката на тима си за последния мач на отбора от Мондиал 2014. Колумбийският специалист опита да спечели мача, което можеше да даде шансове на отбора за класиране на 1/8-финалите и пусна в предни позиции Джери Бенгтсон и Карло Костли.
 
Швейцария (4-2-3-1): Омар Хицфелд подреди в модерната в последните години формация с един нападател и двама дефанзивни полузащтници – Бехрами и Инлер. В ролята на самотен в атака беше Йосип Дърмич, а зад него действаха Джердан Шакири, Гранит Джака и Адмир Мехмеди. Разчупените атаки на Швейцария затрудиха защитата на Хондурас и Шакири успя да вкара три гола.
 
КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Първият гол на Джердан Шакири още в 6-ата минута принуди Хондурас да отвори играта си и да търси попадение във вратата на Диего Беналио. Това пък позволи на швейцарците да контраатакуват опасно и да стигат до още един гол до почивката, а през втората част вкараха още един път.

СЪДИЯТА
Аржентинският рефер Нестор Питана нямаше много спорни моменти за отсъждане. Единствената по-напрегната ситуация беше в 61-ата минута, когато Джери Паласиос падна в наказателното поле на Швейцария след съприкосновение с Йоан Джуру и хондурасците поискаха дузпа. Съдията подмина претенциите им, уверен в правилността на решението си. Повторенията показаха, че в тази ситуация наказателен удар може и да се отсъди.
 
НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ МАЧА ПО МИНУТИ - ТУК
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ И ПРОГРАМА НА ГРУПА "Е" - ТУК
ПРОГРАМА НА ЕЛИМИНАЦИОННАТА ФАЗА - ТУК

 

0:3

  0:1 Джердан Шакири (6), 0:2 Джердан Шакири (30), 0:3 Джердан Шакири (71)
18.Ноел Ваядарес
21.Браян Бекелес
5.Виктор Бернардес
3.Мейнор Фигероа
6.Хуан Карлос Гарсия
14.Оскар Бониек Гарсия
(76-17.Анди Нахар)
20.Хорхе Кларос
8.Уилсън Паласиос
15.Роджер Еспиноса
(46-23.Марвин Чавес)
11.Джери Бенгтсон
13.Карло Костли
(39-9.Джери Паласиос)
ШВЕЙЦАРИЯ:
 1.Диего Беналио
2.Стефан Лихтщайнер
20.Йоан Джуру
22.Фабиан Шер
13.Рикардо Родригес
11.Валон Бехрами
8.Гьокхан Инлер
23.Джердан Шакири
(87-15.Блерим Джемайли) 
10.Гранит Джака
(76-6.Михаел Ланг)
18.Адмир Мехмеди
19.Йосип Дърмич
(73-9.Харис Сеферович)
Жълти картони: Джери Паласиос  
2_070.jpg
Град:
Манаус
Стадион:
"Арена Амазония"
Капацитет:
42 374 места
 
2_12.jpgСъдия:
Нестор Питана (Арж)
Асистенти:
Ернан Майдана (Арж) и
Хуан Белати (Арж)
Четвърти съдия:
Милорад Мажич (Сър)

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Шакири шокира Хондурас, прати Швейцария на 1/8-финал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди