изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:53 EEST
Белгия си уреди осминафинал срещу САЩ    
СпортБелгия победи с минималното 1:0 Южна Корея в последен мач от група “Н”. Единственото попадение реализира Ян Вертонген в 78-ата минута. Това бе трети пореден успех за белгийците в групата, с което с 9 точки безапелационно се класираха на осминафиналите. Белгия ще играе срещу САЩ на осминафинала, а двубоят е на 1 юли от 23:00 часа. Вторият отбор, който продължава от група “Н”, е Алжир, който устиска равенство 1:1 с Русия и изхвърли “Сборная” от световните финали. Алжирците ще играят на осминафиналите срещу Германия. За последно Белгия игра на световно първенство през 2002 година в Япония и Южна Корея, когато отново излезе от групите, но на осминафиналите отпадна от Бразилия с 0:2.

Белгийците играха цялото второ полувреме в намален състав, след като в 45-ата минута директен червен картон получи Стивън Дефур. През първото полувреме Белгия бе по-активният тим, но така и не успя да пробие защитата и добре пазилия резервен вратар Ким Сеун-Гю. Най-чистото положение през първата част бе пропиляна от Дрис Мертенс, който не успя да открие резултата в 25-ата минута. Последва страхотна тупалка на Ки, но вратарят Куртоа и защитата на Белгия се справиха. В 45-ата минута съдията Бенджамин Уилямс даде директен червен картон за Стивън Дефур от Белгия. Футболистът влезе много грубо с двата крака срещу противник и заслужено получи червения картон.

През втората част селекционерът на корейците Хон Мюн Бо опита да засили офанзивната мощ и да търси по-изразителна победа, която би могла да даде шансове за класиране напред, но замисълът му не бе материализиран с голове. Около 50-ата минута корейците натиснаха, но Куртоа се справи с всяко положение. В 78-ата минута Ян Вертонген откри резултата в полза на Белгия. Влезлият като резерва Дивок Ориги стреля извън наказателното поле, вратарят изби топката, но в краката на Вертонген, който отблизо реализира.

ТАКТИЧЕСКИТЕ СХЕМИ
Белгия (4-3-3): Селекционерът Марк Вилмотс направи доста промени в стартовия състав, давайки почивка на част от титулярите си. В защита промените бяха три – титуляри днес започнаха Ванден Боре, Ломбартс и Вертонген, а липсваха Айдервейрелд, Компани и Вермален. Вместо на двама вътрешни халфове Вилмотс заложи на трима – Фелайни, Дефур и Дембеле, а напред действаха Мертенс, Миралас и Янузай. Резерви останаха Де Брюйне, Еден Азар и Ромелу Лукаку.

Южна Корея (4-2-3-1): Селекционерът Хон Мюн Бо отново заложи на тази схема. Лий отстъпи мястото си в средата на терена на Ки Сунг Йонг, а той отиде в предни позиции и действаше в трио заедно с Ку Джа Чеол и Хюнг-Мин Сон. Тримата подпомагаха единствения нападател Ким Шин Ук, който днес се появи в стартовия тим.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Ян Вертонген отбеляза победния гол за Белгия в 78-ата минута. С това той донесе успеха на Белгия, който всъщност, не бе толкова важен с оглед на резултата от другия мач. “Червените дяволи” можеше да бъдат свалени от първото място с условности и победа на Алжир срещу Русия.

СЪДИЯТА
Австралиецът Бенджамин Уилямс беше един от малкото перфектни до момента на световните финали. След почти всеки мач има доста спорни моменти и претенции, но днес едва ли някой може да се оплаква. В 45-ата минута реферът даде заслужен директен червен картон на Дефур от Белгия

Двубоят по минути ТУК

Програма и крайно класиране на Група "Н" - ТУК

ЮЖНА КОРЕЯ – БЕЛГИЯ
0:1
0:1 Ян Вертонген (78)
 
СЪСТАВИ
ЮЖНА КОРЕЯ:
21.Ким Сеун-Гю
3.Йон Сук-Юн
5.Ким Юн-Гуон
20.Хон Джеон-Хо
12.Лий Йон
14.Хан Кук-Йон (48 - 11.Кюн Хо Лий)
16.Ки Сунг-Йонг
9.Хюнг-Мин Сон (73 - 19.Джи Дон Вон)
17.Чун-Йон Лий
13.Ку Джа-Чеол
18.Ким Шин-Ук (66 - 7.Ким Бон Кюн)
Жълти картони: Хон Джеон Хо
 БЕЛГИЯ:
1.Тибо Куртоа
15.Даниел ван Буйтен
18.Николас Ломбертс
5.Ян Вертонген
21.Антони Ванден Боре
8.Маруан Фелаини
16.Стивън Дефур
19.Муса Дембеле
20.Аднан Янузай (60 - 22.Насер Шадли)
14.Дрис Мертенс (59 - 17.Дивок Ориги)
11.Кевин Миралас (88 - 10.Еден Азар)
Жълти картони: Муса Дембеле
Червен картон: Стивън Дефур (45)
 
Град:
Сао Пауло
Стадион
"Арена Коринтианс"
Капацитет:
65 807 места Съдия:
Бенджамин Уилямс (Австралия)
Асистенти:
Матю Крийм (Австралия),
Хакан Аназ (Австралия)
Четвърти съдия:
Виктор Карило (Кол)

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Белгия си уреди осминафинал срещу САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди