изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:05 EEST
Борсов играч палел паника около банките    
Новини

Манипулативните техники, с които в страната в четвъртък и петък е всявана паника за депозитите в банките, са били невероятно изобретателни, установи “Труд”. Информационен посредник, консултиращ играчи на фондовата борса, е изпратил в четвъртък по имейл на клиентите си “информационен бюлетин” за “рисковете за депозитите в българските банки”.



Това гласи сигнал на читател до вестника, който ще бъде пратен в ДАНС и прокуратурата.

Освен че индиректно приканва хората да изтеглят влоговете си от трите финансови институции, което е престъпление, той е направил и абсурдни коментари за състоянието на Фонда за гарантиране на влоговете в банките и дори за валутния борд.

Мнимите консултанти твърдят например, че фондът бил “изключително декапитализиран”, при положение че той разполага с над 2 млрд. лв.

Казва се още, че “БНБ нямала юридически права да компенсира влогове на фалирали банки”. В същото време основното правомощие на БНБ по закон е да гарантира стабилността на банките и следователно - на влоговете. Мошеникът пише, че има риск за валутния борд, при положение че бордът у нас няма нищо общо със състоянието на банките.

Редакцията не съобщава името на инвестиционния посредник, чиито инициали са Г. М., защото вчера оттам категорично отрекоха да са автори на “съветите”. Не е ясно и колко са крайните получатели на абсурдния “бюлетин”.   http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Борсов играч палел паника около банките | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди