изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:04 EEST
Свирепа буря връхлетя Монтана и Берковица    
НовиниБурята скъса жици и остави села без ток за цели 12 часа. В село Замфирово горели и електроуреди, което се случвало при всяка по-сериозна буря. Кметът на селото каза пред bTV, че не се прави достатъчна профилактика на мрежата, не се изсичат клоните около жиците.

В Берковица количеството валеж, паднало през изминалата нощ е най-голямо в област Монтана – 56 литра на кв. м, като и в село Замфирово – 51,7 л на кв. м.

На места има и паднали градушки с големина на грахова зърно, но те са минимални, тъй като интензитетът на валежа е по-силен и това е туширало самия град в района на Монтана.

Във Враца се е разразила само гръмотевична буря без валеж. Във Враца гръмотевичната е била доста силна и доста опасна. В бюлетина на ОД на МВР – Монтана се посочва, че в резултат на падналите силни валежи през изминалата нощ екип от група „Спасителни дейности“ е отстранил дърво, паднало върху къща в Бойчиновци. Инцидентът е причинен от силен вятър, няма пострадали, като са нанесени щети само на къщата.

Екип на пожарната в Берковица е отстранил паднало дърво върху пътното платно на прохода „Петрохан“ в местността „Малка Бързия“. Инцидентът също е причинен от силен вятър и няма пострадали. Екип на група „Спасителни дейности“ е отводнил заведение, разположено в сутерена на административната сграда в Монтана, като инцидентът е причинен от проливния дъжд. Той е наводнил и дворно място в Лом.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Свирепа буря връхлетя Монтана и Берковица | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди