изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:32 EEST
Медведев предвижда мащабна газова криза през есента    
По света Руският премиер Дмитрий Медведев предсказа "мащабна газова криза през есента" заради конфликта между Русия и Украйна.

"Украйна не плаща за газа, дългът й е огромен. Те вземат газ в подземните хранилища. През есента ще има мащабна газова криза", съобщи Медведев на страницата си във Фейсбук. Руският премиер счита, че украинският президент Петро Порошенко "допуснал драматична грешка", като отказал да удължи примирието между верните на Киев сили и проруските бунтовници в източната част на страната в нощта на понеделник срещу вторник.

Сега "връщането към преговорите ще бъде много по-тежко", подчерта Медведев в момент, когато външните министри на Русия, Украйна, Франция и Германия се намират в Берлин в опит да намерят път за излизане от украинската криза. Припомняйки споразумението за асоцииране с ЕС, подписано на 27 юни от Украйна, Медведев заяви, че "това е право на Украйна", но допълни, че "право на Русия" е да премине към "нов начин на функциониране с нея", най-вече като защити пазара си.

Русия спря газа за Украйна на 16 юни след провала на последните преговори, което може да засегне снабдяването с газ в Европа след няколко месеца, припомня Франс прес. / bgnes.com

 


Сходни връзки

Медведев предвижда мащабна газова криза през есента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди