изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:18 EEST
ПЕТЗВЕЗДЕН КОМПЛЕКС ЗА СКАНДИНАВЦИ СЕ ИЗГРАЖДА МЕЖДУ КАВАРНА И БАЛЧИК    
НовиниКомплекс Бялата лагуна, който се намира между Балчик и Каварна, от следващата година трябва да стане петзвезден. Инвестицията, която предвижда да вложи „Албена“ АД в него е около 15 млн. лева. Въпреки необходимостта от редуциране на инвестиционната програма за следващата година заради щетите от наводненията, Бялата лагуна остава приоритет, обясни изпълнителният директор на туристическата компания Красимир Станев.



В средата на юни Бялата лагуна отвори врати в средата на юни, след като също бе вложена сериозна инвестиция.
„Комплексът работи добре. Гостите са доволни. Сега там има само скандинавски туристи и българи“, обясни Красимир Станем.
Намеренията на ръководството на „Албена“ АД са през 2015 г. комплексът да отвори от 1 юни, а през следващите години той да работи още от май, тъй като ще разполага с отопляеми басейни с топла вода от термален извор с температура на водата 32 градуса- Ще се използват и солари.
До следващото лято се предвижда изграждане на нови 100 студиа, голяма рецепция, анимационна зала, голям нов ресторант и басейни – централен с водни атракции и 3-4 пързалки. Идейният проект е на скандинавски архитекти. Сега се подготвя същинското проектиране в сътрудничество с български архитект.
До 1 юни догодина „Бялата лагуна“ трябва да разполага с капацитет от около 800 легла за възрастни и деца. Сега базата е около 380-400 легла. Това лято се ползва старият ресторант, който догодина ще стане а ла карт, а новопостроеният ще е основният ресторант.
Ще бъде изграден и футболен стадион. Скандинавците искат стадион, на който да идват да тренират отбори, обясни Красимир Станев. Освен това, се изграждат 4 тенискорта. Възстановява се мултифункционално игрище. Комплексът има интересна алейна мрежа, която е била част от къмпинга, а сега ще стане място за пешеходен туризъм, за велосипеди, ролери, летен биатлон.
„Албена“ АД ще кандидатства за концесия на плажа. Има желание да наеме на концесия и самата дамба, която е пред „Бялата лагуна“, за да можем да се използва като място за слънчеви декове, тъй като плажът е много малък и недостатъчен. Ще бъде отворен и малък СПА център. След това ни предстои да направим едноетажни вили, всяка със собствен басейн, с което капацитетът ще стане 1200-1300 легла.
Целта е да се оформи петзвездно селище, обясни изпълнителният директор на „Албена“ АД. Той допълни, че скандинавските туроператори са изключително оптимистично настроени, много им  харесва комплексът, както и близостта до голф игрищата, до Тузлата.
Предвижда се „Бялата лагуна“ да е основно за скандинавски туристи, като около 10 % от базата ще е за българи и други гости. Тази година „Албена“ отчита малък ръст на скандинавски пазар, като на този пазар работи с традиционни туроператори. НДТ


 


Сходни връзки

ПЕТЗВЕЗДЕН КОМПЛЕКС ЗА СКАНДИНАВЦИ СЕ ИЗГРАЖДА МЕЖДУ КАВАРНА И БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди