изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:39 EEST
ДЕПУТАТИТЕ ОСТАВИХА НА ПЪТЯ 15-ГОДИШНИТЕ ТАКСИТА    
Парламент

Парламентът удължи "допустимата" възраст на таксиметровите коли от 10 на 15 г., след като на второ четене бяха приети промени в Закона за автомобилните превози.



Промяната засяга около 10 хиляди коли, които трябваше да излязат от употреба през юни-юли тази година, обясни пред журналисти заместник-председателят на парламентарната комисия по транспорт Георги Свиленски от Коалиция за България, цитиран от БТА.
"Досега автомобил можеше да се използва за таксиметров превоз до 10-годишна "възраст", сега приехме това да бъде до 15 години. В нито една държава в ЕС няма ограничение за "възрастта" на автомобилите, добави Свиленски.
Според него възрастта на колата не е определяща, а много по-важни са контролът и техническите прегледи, да няма корупция при преминаването им, както и всеки пуснал нередовно такси след преглед да понесе своята отговорност, предаде БГНЕС.
Депутатът призова гражданите да бъдат бдителни и да подават сигнали при качване в подобно такси.

Една кола в София на 10 години може да е на 2 милиона километра, но кола в Смолян на 10 години е на 150 000 километра", коментира Свиленски във връзка с обвиненията, че на пътя ще бъдат пуснати прекалено използвани автомобили.

Друга промяна е свързана с въвеждането на касови апарати в градските, междуселищните и междуградските автобусни линии. Зам.-шефът на транспортната комисия припомни, че срокът за това е изтекъл на 1 юли и вече е трябвало всеки автобус да има касов апарат.

По думите му обаче въвеждането на касови апарати в градските линии е щяло да създаде голям проблем за пътниците и шофьорите.

"С настоящата поправка даваме възможност на автобусните превозвачи да избират дали да използват касови апарати, или билети, издадени по наредбата за издаване на ценни книжа", обясни Георги Свиленски.

Беше прието и предложението на депутата от БСП Захари Георгиев и още двама негови колеги, градските автобуси да могат да пътуват до икономически зони в съседни общини.  
Dir.bg

 


Сходни връзки

ДЕПУТАТИТЕ ОСТАВИХА НА ПЪТЯ 15-ГОДИШНИТЕ ТАКСИТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди