изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:06 EEST
ПРЕИЗБРАХА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СЪДА В ТЕРВЕЛ    
Ред и сигурност

Висшият съдебен съвет избра единодушно с 18 гласа за втори мандат Ганчо Манев Драганов за административен ръководител – председател на Районен съд – гр. Тервел. Съдия Драганов има над 15 години юридически стаж. Бил е следовател в Окръжна следствена служба – Добрич и съдия в Районен съд – Тервел, а от 2009 г. е административен ръководител-председател на Районен съд - гр. Тервел.



В изслушването си пред членовете на Висшия съдебен съвет той е заявил, че по натовареност Районен съд Тервел е на второ място сред съдилищата от съдебния район на Окръжен съд – Добрич. Основните цели, които си поставя, са свързани с подобряване дейността на съда и улесняване достъпа на граждани до правосъдие, осъвременяване на материално-техническата база и решаване на проблема със сградния фонд.

Позовавайки се на данните от атестацията на кандидата, Галя Георгиева зададе въпроса дали в следващия си мандат би работил за подобряване качеството на актовете си с цел намаляване броя на отменените, на което съдия Драганов отговори, че ще се старае да се усъвършенства и да изучава съдебната практика по-задълбочено. Той сподели, че по-големия брой от отменените съдебни актове са решения по дела от административен характер.

Кандидатурата на съдия Драганов бе подкрепена от Даниела Костова, която заяви, че в колектива от двама съдии, единият от които е с дефицити в работата си, съдия Драганов е поел основната тежест по правораздаване, има натоварване над 100%, което е констатирано от нея при извършена атестация на място в Районен съд-гр. Тервел. НДТ

 

 


Сходни връзки

ПРЕИЗБРАХА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СЪДА В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди