изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:55 EEST
КАМПАНИЯТА „ПРИКАЗНИ УСМИВКИ“ СТАРТИРА С ОГРОМЕН ИНТЕРЕС ВЪВ ВАРНА    
Здраве

Само за първия ден от началото на акцията бяха дарени близо 220 книжки за болните деца в УМБАЛ „Св. Марина“



 

На 12.07.2014 г., до Летния театър в Морската градина на Варна стартира благотворителната кампания за събиране на детски книжки в полза на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина“. Акцията е под надслов „ПРИКАЗНИ УСМИВКИ“ – „ДАРИ КНИЖКА! ЗАРАДВАЙ БОЛНО ДЕТЕ!“.

 

Благотворителното събитие предизвика огромен интерес сред варненци, като само в първия ден бяха събрани около 220 книжки.

 

Желаещите да подкрепят благотворителното събитие могат да го направят и на 18.07.2014 г. като донесат лично своята книжка в болница „Св. Марина“. От 11 до 13 часа там ще се проведе специално детско празненство, с много игри и забавления в компанията на актьорите Димитър Рачков и Бате Енчо.

 

„ПРИКАЗНИ УСМИВКИ“ – „ДАРИ КНИЖКА! ЗАРАДВАЙ БОЛНО ДЕТЕ!“ е част от дейностите в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата в страната с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки - „Приказки без край“.

 

Националната инициатива „Приказка без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

 

Повече информация за Националната инициатива „Приказки без край“, отражението на аниматорската програма върху болните деца и резултатите от дарителската акция ще бъде представена на специалното празненство в УМБАЛ „Св. Марина“ на 18 юли 2014 г.

 

„Приказки без край“ се организира от ГлаксоСмитКлайн, в партньорство с  Българска педиатрична асоциация.

За допълнителна информация: Тел. 0877 102 777

 

 

 

 


Сходни връзки

КАМПАНИЯТА „ПРИКАЗНИ УСМИВКИ“ СТАРТИРА С ОГРОМЕН ИНТЕРЕС ВЪВ ВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди