изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:45 EEST
Учени откриха начин да съхраняват енергията от вятър и слънце    
По светаУчени от Финландия са открили начин да съхраняват произведената енергия от вятър и слънце, информира руското издание РусЕнерджи. Общият бюджет на проекта за близките години е 7 млн. евро. Така ще се осигури независимостта на страната от външни енергийни доставки, при успешна реализация и ще бъде даден полезен опит за развиващите се страни.

“Тези видове енергия може да помогнат на Финландия в създаването на нови работни места и дори износа на енергия.

Главната задача на проекта е преобразуването на енергията от вятър и слънце износа във въглеводороди или с други думи в традиционни горива, обяснява координаторът на проекта Паси Вайник.

Разработващите идеята ще трябва да решават и редица трудности, след които нагаждането на количествата енергия според времето, за да има изравнено търсене и предлагане. Ще са необходими и редица законодателни мерки, за да заработи механизмът.

Планът определя и съществена роля за домакинствата със слънчеви колектори и вятърни перки, които ще могат да доставят своята енергия, а срещу нея при нужда да получават обратно своите количества.   http://www.energyworld.bg

 


Сходни връзки

Учени откриха начин да съхраняват енергията от вятър и слънце | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.53 секунди