изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:28 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
НовиниБЮЛЕТИН НА МВР

София. 51-годишен мъж е привлечен като обвиняем за опит за убийство. Около 19.20 часа на 8 юли във Второ районно управление бил получен сигнал за пострадал в апартамент в кв. „Орландовци”. Изпратеният на място полицейски екип установил, че ранените са трима - 39- годишна жена и двама мъже на 51 и 66 години, които живеят на адреса. Те били транспортирани в болнично заведение, където били приети за лечение без опасност за живота. По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115, вр. чл. 18 от НК. Проведеното разследване показало, че извършител е единият от пострадалите - 51- годишният З.Х., косовски гражданин със статут на постоянно пребиваващ в България. Мъжът е известен на полицията, регистриран за кражба и грабеж. След доклад на събраните по случая материали в Софийската градска прокуратура той е привлечен като обвиняем по досъдебното производство. Към момента му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Благоевград. Канабис е открит при претърсване в имота на В.К. /53 г./ от село Жижево. От парник в градина, намираща се близо до къщата му, са намерени и иззети 3.6 кг зелена тревна маса. Количеството реагирало на канабис при направения полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство.

При проверка на къща в петричкото село Скрът, обитавана от П.Г. /57 г./, служители на реда са открили и иззели полиетиленов плик, съдържащ сухи съцветия зелена тревиста маса с общо тегло 1.817 кг, реагирала положително при направения полеви наркотест на канабис. В двора зад къщата били намерени и девет саксии със засадени канабисови растения. П.Г. е задържан за срок до 24, образувано е досъдебно производство.

В хода на извършен оглед на гараж на къща, обитавана от С.Н. /37 г./ от село Лешница, служители на районното управление в Сандански открили найлонов плик със суха тревиста маса с общо тегло 180 г, реагираща при направения наркополеви тест на канабис. С.Н. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Смолян. За срок от едно денонощие бил задържан и 22-годишен мъж от златоградското село Страцево за отглеждане на наркотични растения. Насажденията са открити при полицейска проверка в местността Бялата вода, землището на селото. Установено е, че там Б.Г. засял 14 растения от рода на конопа. Общото им тегло е 76.210 грама. Дежурна оперативна група при районното управление в Златоград е извършила оглед на място. По случая е образувано досъдебно производство.

Кюстендил. В края на миналата седмица дупнишки полицаи са открили  в частен имот в Дупница 11 стръка канабис. Видът на растението е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство.

Досъдебно производство за престъпление, свързано с наркотици, е започнато вчера районното управление в Кюстендил срещу 18-годишен младеж. При извършване на полицейска проверка на лек автомобил „БМВ“ той изхвърлил от колата пакетче със суха листна маса. Съдържанието с тегло  7.75 грама реагирало на канабис при полеви наркотест.

Мотоциклет, обявен за издирване Интерпол – Италия, е открит от служители на реда в автосервиз в Бобов дол. Моторът е иззет с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава.

Кърджали. За хулигански действия към екип на спешна помощ А.М./49/ е задържан в РУП-Момчилград. Около 22,30 часа в петък медиците били изпратени в село Сушево за посещение на 17-годишен болен. При пристигането бащата на момчето се нахвърлил с ругатни и обиди към медицинския екип. Образувано е бързо производство за хулиганство.

Сигнал, че са изпочупени всички стъкла на лек автомобил “Опел” е подаден в полицейското управление в Момчилград вчера. Колата била паркирана на ул.”Маказа” в града. При извършените издирвателни действия полицаите заловили извършителя на деянието – Е.Х./26/, който е задържан в управлението. Причините за акцията са в процес на изясняване.  Образувано е бързо производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество.

Акцизни стоки. Продължават специализираните полицейски операции в страната срещу контрабандата на акцизни стоки. Над 31 000 къса цигари и близо 230 кг тютюн са иззели служителите на реда през последните дни. Хасково.  Хасковски полицаи са иззели  20 840 къса безакцизни цигари, 26 кг тютюн и 60 литра препарати за растителна защита. 12 200 къса от акцизната стока били открити на ГКПП-Капитан Андреево в лек автомобил "Фолксваген Пасат". Проверката на още пет автомобила – „Нисан Микра“, „Крайслер Вояджер“, „Фолксваген пасат“, „Форд Транзит“  и „Пежо 605“ - продължила съвместно с митническите служители. Намерени и иззети били още 4000 къса папироси без бандерол и 60 литра препарати за растителна защита. В три търговски обекта в  Хасково и село Узунджово са открити общо 1740 къса цигари без бандерол, за които са съставени актове и фишове по ЗАДС. 26 кг тютюн и 2900 къса цигари без бандерол са иззети от лек автомобил „Опел“, проверен в Димитровград.
Плевен. 150 кг тютюн са иззели плевенски полицаи. На пътната отсечка за село Телиш служителите на реда спрели лек автомобил „Опел Вектра“, шофиран от 28-годишен жител на село Буковлък. В багажника на колата са открити 15 политилиенови плика с насипен тютюн.
Смолян. Ситно нарязан тютюн, разпределен в полиетиленови чували са установили и служители на районното управление в Мадан. В близост до бензиностанция полицаите спрели лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от Ю.М. /40 г./ от пловдивското село Устина. В колата са намерени  общо 48.700 кг тютюн.
София-област. 1520 къса цигари, 1.300 кг нарязан тютюн 0.5 литра алкохол  без български бандерол са конфискувани при специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР - София. Съвместната операция за противодействие на незаконната търговия с акцизни стоки е проведена от служители на районните управления и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция. Проверени са общо 84 търговски обекта. 400 къса контрабандни цигари и 0.5 литра високоградусов алкохол били иззети от денонощен магазин за хранителни стоки в Самоков, собственост 69-годишен, криминално проявен и осъждан мъж от София. Акцизните стоки са предадени доброволно от продавачката в магазина. Материалите по образуваните преписки са докладвани на Районна прокуратура – Самоков. Още 180 къса акцизни цигари  полицейските служители са иззели в Ботевград 51-годишна столичанка. Цигарите  са предадени с протокол, по случая е образувана преписка. 120  цигари без бандерол са иззети от служители на районното управление в Ихтиман при проверка на 61-годишен софиянец в района на с. Черньово. Контрабандните цигари са предаден с протокол, а по случая е образувана  преписка. В рамките на същата операция служителите на реда са  конфискували и 80 къса акцизни цигари открити в личната чанта на управителя на търговски обект в Костинброд. По случая е образувана преписка по чл. 234 от НК. От 55-годишен собственик на търговски обект  в Сливница били иззети 180 къса цигари. В с. Алдомировци е проверен търговски обект, собственост на 42-годишна криминално проявена жена от селото. Намерени и иззети са 560 къса цигари от различни марки без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са иззети и по двата случая са образувани преписки.
Видин. При проверка в жилището на 49-годишната видинчанка служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” иззели 2080 къса цигари и полиетиленов плик с нарязан тютюн без бандерол. Други 260 къса цигари, укрити в тайник, били намерени при проверка в района на общинския пазар. 820 къса от различни марки и 12 литра ракия без бандерол са открили видински полицаи  при извършена проверка на 10 търговски обекта.
Благоевград. В двор и съседен на нея имот в с. Ново Делчево, общ. Сандански, служители на реда открили 5600 къса цигари и 43,19 г канабис. Други 2060 къса цигари от различни марки са намерени в обрасла нива в местността „Песаците”, землище на същото село.
По всички случаи са образувани производства и е уведомена прокуратурата.

ПТП. Жена загина при пътен инцидент, възникнал около 8.10 часа тази сутрин на АМ “Тракия”. Малко преди пътен възел Зимница, в посока София, товарен автомобил „Скания“ с великотърновска регистрация, управляван от 58-годишен мъж, при движение в аварийната лента, се ударил в спрял лек автомобил „Фолксваген Поло“. При удара на място загинала 54-годишна жена, която стояла до колата. На мястото на инцидента се извършва оглед. Полицейски екипи подпомагат движението в района на катастрофата. Водачите на моторни превозни средства следва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в участъка.

Двама загинаха, а други трима са в тежко състояние след жестока катастрофа вчера. Тежкият инцидент настъпил около 19.30 часа на пътя между селата Калековец и Стряма. Според първоначалната информация лек автомобил “Хонда” се движил с несъобразена скорост, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в лек автомобил “Фолксваген”. Във втората кола пътували 54-годишният водач от село Крайници и 51-годишна пловдивчанка, които при удара са починали на място. В болница със сериозни травми са настанени шофьорът на “Хонда”-та – Р.П. /23 г./ от Пловдив, и двамата му спътника – 31-годишен мъж, също пловдивчанин, и 23-годишна девойка от Калековец. Работата по случая продължават служители от РУ – Раковски.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди