изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:03 EEST
EКСПРЕМИЕРЪТ ИВАН КОСТОВ СПЕЧЕЛИ ДЕЛО СРЕЩУ ОБЩИНАТА    
Ред и сигурност

Административният съд в Добрич потвърди решението на Районния съд, с което е отменено изцяло наказателно постановление, издадено през декември 2013 г. от кмета Детелина Николова.



С него, на експремиера Иван Костов в качеството му на председател и представляващ ПП ”Демократи за силна България” и КП ”Демократи за силна България и Български демократически форум” е наложена 1000 лева глоба.

На 17 май миналата година инспектори на общината установили, че след изборния ден на 12 май не са били премахнати агитационни материали на коалиция от партии ”Демократи за силна България и Български демократически форум”, изобразяващи бюлетина № 27. Такива са открити по бул.”25-ти септември”, бул.”Русия”, бул.”Трети март”, ул.”Орфей”, ул.”Васил Левски”, ул.”Димитър Ковачев”, ул.”България”, ул.”Генерал Гурко”, бул.”Добруджа”, бул.”Добричка епопея”, в ж.к. ”Балик” и в ж.к.”Добротица”. За нарушението на Изборния кодекс, който предвижда в тридневен срок след изборите агитационните материали да се премахнат, е издаден акт и наказателно постановление.

Административният съд е установил, че известията, които общината е изпратила, са получени от лице, за което няма информация да е било упълномощено за това. Освен това, нито в акта, нито в наказателното постановление е посочена дата на нарушението. Съдът посочва също, че не е ясно какви агитационни материали не са били премахнати - плакати, дипляни, брошури и т.н.

Решението на Административния съд е окончателно. НДТ

 


Сходни връзки

EКСПРЕМИЕРЪТ ИВАН КОСТОВ СПЕЧЕЛИ ДЕЛО СРЕЩУ ОБЩИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди