изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:41 EEST
НА ДЪНОТО: САМО ЕДИН ВЕТЕРИНАРEН ЛЕКАР ЩЕ ПРАВИ ПРОФИЛАКТИКА НА ЖИВОТНИТЕ В ДОБРИЧКО    
ЗемеделиеСамо един ветеринарен лекар е подписал договор с Областната дирекция по безопасност на храните за изпълнение на държавната профилактична програма, съобщи директорът й д-р Розалина Брайкова.

23 юли бе крайният срок, в който трябваше да се подпишат тези договори. От Областната колегия на Българския ветеринарен съюз внесоха решение, в което заявяват, че отказват подписването на договорите, обясни д-р Брайкова.
Мотивът на ветеринарните лекари от цялата страна да откажат да подпишат договорите, защото, според тях, предложените тарифи са 3-4 пъти под себестойността на извършените от ветеринарите услуги. Освен това ветеринарните специалисти считат, че се прави опит Областните дирекции по безопасност на храните да изземат функциите им. Те настояват условията да се предоговорят.
Д-р Брайкова обясни, че в указания срок до 23 юли само един от общо 31 ветеринарни лекари в областта са подписали договор. Но, допълни, че има заявено желание и от други да го последват.
От ръководството на агенцията в София са дали указания какво трябва да се  предприеме, ако не се подпишат договорите. Предвижда се на ветеринарите, които не са приели да изпълняват държавната профилактична програма да се прекрати достъпът до информационната система. Освен това, трябва да върнат предоставените им за ползване материали, ваксини, консумативи, ушни марки, компютри и др.
„Надявам се, да се намери разумно решение на тази ситуация“, коментира директорът на ОБДХ в Добрич. Тя посочи, че в Закона за ветеринарно-медицинската дейност е посочено, че в такива случаи тази дейност може да бъде изпълнявана от официалните ветеринарни лекари, каквито има осем в областта. НДТ


 


Сходни връзки

НА ДЪНОТО: САМО ЕДИН ВЕТЕРИНАРEН ЛЕКАР ЩЕ ПРАВИ ПРОФИЛАКТИКА НА ЖИВОТНИТЕ В ДОБРИЧКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди