изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:09 EEST
ЯНКО БОНЕВ НАРЕДИ ИЗЛОЖБА В ДВОРЕЦА    
КултураСнощи в Каменна зала на ДКИ КЦ „Двореца“ в Балчик бе открита изложба на скулптора Янко Бонев "В тишината на храма". Експозицията ще бъде изложена до 15 август.

Янко Бонев е роден на 7 юни 1945 г. в гр. Русе. През 1975 г. завършва Националната Художествена академия, специалност "Керамика" и започва да работи в областта на монументалната пластика. Предпочитаният от автора материал за изява е бронзът. През годините той участва в изложби на национално, европейско и световно ниво. Някои от неговите скулптори са в частни колекции по цял свят.
Повечето от творбите и реализираните му проекти могат да бъдат видени в различни български градове. Някои от тях са: централният  площад в гр. Добрич, фонтанът на централния площад в гр. Благоевград, фонтанът на централния площад в гр. Русе, Националният дворец на културата - София и много други. Авторът има също така опит в екстериорния и интериорен дизайн на публични сгради (офиси, банки, хотели и др.)
Името на Янко Бонев е записано в Българската енциклопедия за монументални изкуства.
 Една от основните теми в творбите на маестро Янко Бонев е жената. Преплетена с божественото, тя присъства в целия живот и творчество на автора.
Янко Бонев има реализирани множество самостоятелни и съвместни изложби.
Последна изложба в "Двореца" - 2006г., съвместно с фотографа д-р Росен Коларов.
За пръв път скулптурна експозиция в този мащаб ще бъде представена в "Каменна зала" на Архитектурно-парков комплекс "Двореца" - Балчик. НДТ




 


Сходни връзки

ЯНКО БОНЕВ НАРЕДИ ИЗЛОЖБА В ДВОРЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди