изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:14 EEST
„АЛБЕНА“ АД СЕ ОТКАЗВА ОТ КОНЦЕСИЯТА НА ПЛАЖА    
Туризъм Досегашният размер на концесията е непосилен за дружеството, което бе поискало тази година, поради щетите от наводнението, концесията да бъде намалена наполовина, но от държавата  получили мълчалив отказ. Туристическата компания „Албена“ АД е депозирала пред Министерски съвет писмо, с което се отказва от концесията на плажа поради възникналите форсмажорни обстоятелства, съобщи пред журналисти изпълнителният директор  Красимир Станев.

След наводнението, което причини щети за минимум 5 млн. лева, от компанията са поискали от Министерството на регионалното развитие размерът на концесията за тази година да бъде намален наполовина. Получен е мълчалив отказ. Затова на 25 юли е депозирано заявление, че поради форсмажорните обстоятелства, дружеството се отказва от концесията. До момента въпросът не е влязъл в дневния ред на Министерски съвет, а той е единственият орган, който може да вземе решение.
Официално размерът на концесията за плажа на Албена е 2,5 млн. лева, но на дружеството тя излиза около 3,5 млн. лева, като се включат разходите за спасители и др. Това са непосилни суми, заяви Красимир Станев. От „Албена“ АД са категорични, че повече не може да бъде концесионер на плажа при тези условия. Това са условия, лишени от всякаква икономическа логика, подчерта Станев. И допълни, че всяка година сумата нараства с 200-300 хиляди лева. От много години от „Албена“ АД настояват концесионната такса да бъде преразгледана, но никой не е обърнал внимание. Концесионният договор е отпреди 15 години. До изтичането му остават още четири, но от „Албена“ АД са категорични, че няма да продължат да плащат тази концесионна такса.
Изключително е тежко за нас да вземем това решение, защото това може да бъде началото на много беди за Албена, каза още Красимир Станев. „Албена“ АД има договори със спасителите, които ще останат до края на сезона да охраняват плажа. Ние не можем да оставим плажа без охрана, без медицинско обслужване. Тези служби функционират и нашият плаж си работи и в момента, така, както е работил досега. Но, при тези икономически условия, за нас тази концесия става крайно безинтересна и икономически неизгодна, заяви още Красимир Станев.
Той заяви, че „Албена“ АД също би се кандидатирало да бъде нов концесионер, но не при досегашните условия. НДТ


 


Сходни връзки

„АЛБЕНА“ АД СЕ ОТКАЗВА ОТ КОНЦЕСИЯТА НА ПЛАЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди