изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:21 EEST
ДО 15 АВГУСТ ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧИ УКРЕПВАНЕТО НА ХОТЕЛ „ГЕРГАНА“    
ТуризъмОколо 15 % по-малко са туристите в Албена в сравнение с миналата година, каза пред журналисти изпълнителният директор на туристическата компания Красимир Станев. Според него, „причините са много комплексни, кълбо от проблеми. Като започнем с политиката, защото конфликтът в Украйна при всички случаи е нещо лошо.   Времето беше изключително дъждовно, след това се случиха природните бедствия.
Албена / Albena Снимка: Йоанна ДуковаАлбена / Albena Снимка: Йоанна ДуковаАлбена / Albena Снимка: Йоанна ДуковаАлбна / Albena

Не на последно място, преди десетина дни фалира и един от големите руски туроператори.“
На около 5 млн. лева възлизат щетите от наводнението през юни за Албена, като може да станат и повече. Укрепването на хотел „Гергана“, което още не е завършило, на този етап струва на дружеството 1,55 млн. лева. Но, ако в процеса на укрепването се установи, че трябва допълнително укрепване, тази сума ще нарасне.



То трябва да приключи до 15 август, след което този сектор на хотела ще може да отвори.
Започнали са и дейности по укрепване на устието на река Батовска, но община и държава не са се включили.“ За мен едно от най-тревожните неща е, че ние ясно знаем, че причината за наводнението е непочистеното корито на река Батовска.  А, почистването на това корито продължава да не се прави. Всеки следващ продължителен, обилен дъжд, ще доведе до подобно и дори още по-тежко наводнение. Не мога да разбера защо в рамките на няколкостотитин хиляди лева не се премине към това прочистване. Моля и областния управител, и кмета на Балчик, да поемат нещата, защото това е извън границите на Албена, извън правомощията на Албена. Последната част  от коритото на река Батовска продължава да бъде унищожена и засипана. Заради това, че не се изтича водата през това корито, тя навлиза при територията през резервата и стига до хотелите на Албена. Това нещо, ако не се оправи, един ден може да има по-тежки последици, могат и да загинат хора“, алармира Красимир Станев.


 


Сходни връзки

ДО 15 АВГУСТ ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧИ УКРЕПВАНЕТО НА ХОТЕЛ „ГЕРГАНА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди