изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:13 EEST
Отговорът на Москва: Спира вноса на селскостопанска продукция, суровини и продоволствие от ЕС и САЩ    
По света Русия отговори на санкциите от страна на Европейския съюз и на САЩ и въведе реципрочни мерки. Това стана официално, с подписване на специален указ от страна на руския президент Владимир Путин, предаде РИА Новости.

Въвежда се забрана в течение на една година да се внася селскостопанска продукция, суровини и продоволствие от страните, които са въвели санкции срещу Русия. Документът е подписан „с цел защитата на националните интереси на Русия” и влиза в сила от деня на неговото подписване.

Документът е подписан „с цел защитата на националните интереси на Русия” и встъпва в сила от деня на неговото подписване.

„В течение на една година от деня на встъпване в сила на настоящия указ се забранява или ограничава осъществяване на външноикономически операции, предвиждащи внасянето на територията на Русия на отделни видове селскостопанска продукция суровини и продоволствие от страните, които се явяват държави, взели решение за въвеждането на икономически санкции по отношение на руски юридически и физически лица или присъединили се към такова решение”, се посочва в съобщение на пресслужбата на Кремъл.

Регистърът за изпълнение на президентския указ по ограничаване на вноса на селскостопанска продукция в Русия ще бъде готов до три дни. „ Списъкът на страните е ясен, списъкът на продуктите също. Това е работа за два-три дни. Необходимо е указът да заработи възможно най-скоро”, заяви заместник-ръководителят на Россельхознадзор Алексей Алексеенко, цитиран от РИА Новости.

Същевременно Путин е наредил на правителството да вземе мерки за недопускане на повишаване на цените на селскостопанската продукция, на фона на въведените от страна на Русия санкции, предаде РИА Новости.

„Правителството на Русия трябва да предприеме мерки за обезпечаване на балансироваността на стоковите пазари и недопускането на ускорен ръст на цените на селскостопанската и продоволствена продукция”, се посочва в указ на руския президент.

По-рано днес стана известно, че Русия спира вноса от България на едър и дребен рогот добитък заради болестта син език в Хасковско. Какво ще са новите забрани ще се разебере от гореспоменатия регистър.

Полша още преди два дни поиска официално от ЕС да бъде компенсирана за загубите, които ще понесе след забраната за износ на нейна селскостопанска продукция в Русия. Българските власти засега си мълчат и не са излезли с ясна позиция.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Отговорът на Москва: Спира вноса на селскостопанска продукция, суровини и продоволствие от ЕС и САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.53 секунди