изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:58 EEST
Спипаха прекурсор за дрога за 1 820 000 лева    
Ред и сигурност Прекурсор за дрога за 1 820 000 милиона лева е бил задържан при спец полицейска операция, която е продължила няколко дни, съобщи шефът на Областната дирекция на МВР-Хасково Ангел Цанков на нарочна пресконференция.

Общото количество на заловеният в Харманли псевдоефедрин е 53 кг. илограма. Той се счита за изходно вещество за производство на амфетамин, обясниха полицаите. Прекурсорът е открит на хапчета, с които са били натъпкани естествените кухини на лек автомобил Хюндай, собственост на 31-годишния Пламен Желязков от Харманли. Заедно с него бил и 24-годишният Мартин Иванов. Двамата били засечени по сигнал от полицията в 22 часа на 3-ти август в парк "Димана Данева" в града на Белоногата.
Първоначално във возилото били намерени 25,5 кг. псевдоефедрин. По-късно колата била откарана за щателна митническа проверка в свиленградската митница. Там служителите по внос-износа открили още 27 килограма таблетки с лого "кръгче". При претърсване на жилището на един от двамата задържани, на ул. „Димитър Полянов“, са били открити още 260 гр. таблетки.

Двамата харманлийци са задържани за 72 часа, но по-късно съдът е пратил Пламен под домашен арест, а Мартин е освободен с мярка за неотклонение "подписка".

По думите на комисар Цанков веществото се набавя лесно от аптеки и именно в тази посока върви разследването. Лаборатория за амфетамин, както и такъв в чистия му вид не са били открити. Има вариант прекурсор да е внос от съседна държава. /  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Спипаха прекурсор за дрога за 1 820 000 лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди