изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:09 EEST
УЖ БЯХА ЧИСТИ КАТО СЪЛЗА: Служебният правосъден министър Христо Иванов е с отнети адвокатски права    
Новини Служебният правосъден министър Христо Иванов е с отнети адвокатски права заради неплатен членски внос, а не за уронване престижа на професията, съобщиха за БЛИЦ от Министерство на правосъдието. Наказанието му е е за 6 месеца и изтича през септември тази година. От ведомството уточниха, че Иванов не се е издължил към Софийската адвокатска колегия само с последната вноска, която той ще плати веднага.

"Правосъдният министър не е упражнявал адвокатската професия с години, предвид ангажираността му неправителствения сектор. Той не е уронил престижа на професията, не е нарушил професионалната етика и морала, нито пък адвокатска тайна, което представлява тежко дисциплинарно нарушение. Става въпрос за пропуск да внесе последния членски внос", категорични са от Министерство на правосъдието. От кабинета на министъра добавиха още, че Иванов ще плати глобите и членския си внос веднага.  http://www.blitz.bg

Служебният правосъден министър бил със спрени адвокатски права

Христо Иванов - министърът на правосъдието в новия служебен кабинет, е бил лишен от правото да упражнява адвокатската професия в последните години. Информация за това се появи първо в електронни медии, а днес бе потвърдена и от самото правосъдно ведомство.

Ето какво гласи пълният текст на изявлението на МП:

"Наложените наказания, посочени в материала са по чл. 133, ал.1 от Закана за адвокатурата и са свързани с неплащане в срок на членски внос към Софийска адвокатска колегия.

Цитираните нарушения не са свързани с уронване престижа и достойнството на професията или нарушаване на професионалната етика и морала и не нарушават адвокатска тайна.

Предвид ангажираността на Христо Иванов в неправителствения сектор, той не е упражнявал адвокатска професия в последните години.

Министърът ще плати наложената глоба, както и изискуемите членски вноски, за да бъдат възстановени адвокатските му права."

Според сайта "Гласове" Христо Иванов е бил порицаван служебно 10 пъти, наказван е и с парични глоби, преди правата му да бъдат отнети.

При встъпването си в длъжност вчера Иванов заяви, че би искал да реформира съдебната система. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Специализира във Fulbright/Hubert Humphrey Fellowship Program, Washington College of Law, във Вашингтон (САЩ) в областта на правото на национална сигурност и процедурите по съдебни назначения в САЩ. От 2002 г. до 2006 г. е независим консултант по проекти на международни институции, програми за международна техническа помощ и частни клиенти, свързани с оценка на законодателството и утвърждаване върховенството на закона.


 


Сходни връзки

УЖ БЯХА ЧИСТИ КАТО СЪЛЗА: Служебният правосъден министър Христо Иванов е с отнети адвокатски права | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди