изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:53 EEST
СКОРО ОТВАРЯ ВРАТИ НОВИЯТ ДОМАШЕН ПАТРОНАЖ В БАЛЧИК    
НовиниВ най-скоро време ще приключат приготовленията за отварянето на новата сграда на Домашния социален патронаж в Белия град, съобщи общинският вестник "Балчик". За ремонт и ново обзавеждане са инвестирани около 400 000 лева.

Ремонтът на сградата за обществено хранене струва почти 320 000 лева - пари, които се осигуряват по инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". С изпълнението му се подобряват и разширяват социалните услуги в общината. Заложените в общинския бюджет средства за ново оборудване са около 80 000 лева.
Преди близо две години социалната служба остана без подходяща сграда за работата си, тъй като зданието до автогарата, където се помещаваше, бе обявено за опасно и самосрутващо се. В последствие възникна и пожар. Това наложи кухнята и администрацията да бъдат разделени на различни места.
Новите условия в обособените помещения в бившия гарнизонен стол в кв. "Балик" ще дадат предпоставка за увеличаване на капацитета от 100 на 250 места, съобщи управителят Нели Иванова. Очакванията са на първо време т. г. местата да станат 150, за което е осигурено финансиране, а опцията догодина да се увеличат с още 100. Това е заложено и в Годишния план за развитие на социалните услуги в община Балчик през 2015 година. НДТ


 


Сходни връзки

СКОРО ОТВАРЯ ВРАТИ НОВИЯТ ДОМАШЕН ПАТРОНАЖ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди