изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:02 EEST
КРАНЕВО СЕ ВКЛЮЧИ В ЛЯТНАТА АНТИСПИН КАМПАНИЯ    
ЗдравеМобилни кабинети за безплатно и анонимно изследване и консултиране за ХИВ бяха разположени вчера на три места в Кранево. Инициативата бе част от национална лятна кампания за безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ и СПИН.

Кабинетите бяха разположени почивните бази "Търговище" и "Видин" и в хотелски комплекс "Дружба Бей Гардън" /Международен лагер/ в курортното село.
Националната лятна кампания за безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ и СПИН се провежда за единадесета поредна година по програма „Превенция и контрол на ХИВ/ СПИН” към Министерство на здравеопазването. Тя стартира на 4 август и ще продължи до 20 септември във всички 28 области на страната.
Над 30 000 души са се изследвали досега в подобни летни компании, сочат данни на програма „Превенция и контрол на ХИВ/ СПИН”. Инициативите за тестване за ХИВ по оживени места в цялата страна целят да фокусират общественото внимание към отговорното сексуално поведение, употребата на презервативи и значимостта на това всеки да узнае навреме своя ХИВ статус като грижа за собственото здраве и това на партньора. НДТ


 


Сходни връзки

КРАНЕВО СЕ ВКЛЮЧИ В ЛЯТНАТА АНТИСПИН КАМПАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди