изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:31 EEST
ПОЛОЖИХА ПЪРВИ КАМЪК НА ЦЪРКВА В МАЛИНА    
НовиниПоложен беше първият камък за изграждането на православен храм “Свети Пророк Илия” в генералтошевското село Малина. Църковната служба по този повод бе отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. След това той и кметът на общината Димитър Михайлов направиха символичната първата копка с уверението, че храмът ще бъде завършен в предвидените срокове.

По искане на община Генерал Тошево от Агенцията по вероизповеданията към Министерския съвет вече са осигурени първите средства за изграждането на църквата. На свое заседание, проведено на 8 май 2014 г., Общинският съвет даде разрешение за изработване на Подробен устройствен план за застрояване и отреждане на строително петно от 400 кв. м върху част от общински терен. Извършени бяха и всички процедури по обявяването и разгласяването на постъпилите предложения и искания относно проекта.
Свети Пророк Илия се тачи от всички християни като най-големия библейски пророк и заедно с Мойсей – като един от двамата най-велики старозаветни мъже. Живял е около 900 г. преди Христа в гр. Тесвия (Палестина) по времето на израилския цар Ахав. Хората от всички времена са оказвали почит към неговата нравствена извисеност и духовна близост с Бога. И днес стъпките му в Палестина се смятат за осветени от силата му. Народните вярвания са, че Свети Илия носи дъжд и влага и закриля живота.
Дяко ДЯКОВ


 


Сходни връзки

ПОЛОЖИХА ПЪРВИ КАМЪК НА ЦЪРКВА В МАЛИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди