изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:35 EEST
Гранични полицаи задържаха скъп нов автомобил, издирван от Германия    
Ред и сигурност Вчера към 15.30 ч. за влизане в страната на ГКПП Калотина пристигнал лек автомобил ‘’LAND ROVER“, черен на цвят, с немска регистрация. Той бил  управляван от 40-годишен турски гражданин.

При проверката на колата граничните служители установили,  че рамата не отговаря на утвърдените стандарти,  усъмнили се и в истинността на типовия стикер, забелязали, че под него има въздух. Експертизата потвърдила съмнението – оказало се, че той е с неправилно изрязани ръбове, а изписването и шрифтът са различни от тези на другите два стикера, намиращи се върху предния капак на автомобила и на дясната греда. Изяснено било също, че изписването на символите на рамата не отговаря на стандарта за този модел и марка автомобили.
Колата е съпроводена до официалния представител за “LAND ROVER“ за България  /MOTO PFHOE”/. Специалист в лицензирания сервиз е установил истинския номер на рамата. По него служител на ГД „Гранична полиция“ е открил в Шенгенската информационна система, че автомобилът е обявен за откраднат на 23.07.2014 г. в Германия.
Уведомена е Софийската окръжна прокуратура. В ГПУ-Калотина е заведена преписка, а лекият автомобил е иззет с протокол.
 


Сходни връзки

Гранични полицаи задържаха скъп нов автомобил, издирван от Германия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди