изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:24 EEST
Руски източник: България доставяла оръжие на "Ислямска държава"    
Новини Оръжия, произвеждани в България, са били продавани на „Ислямска държава“ в Ирак, каза пред РИА Новости източник от военно-дипломатическите среди в Русия.

България е доставяла бронетранспортьори, стрелкови оръжия, гранатомети и патрони. Хърватия е доставяла артилерийски системи, а Румъния танкове и стрелкови оръжия. 

Западните спецслужби са организирали продажба и доставка на оръжия за „Ислямска държава“ в Ирак, срещу която днес САЩ нанасят въздушни удари. "Те са отговаряли за подбора на "проверени" доставчици на въоръжения от страните в източна Европа, организацията на парични трансфери, транзита и доставка в Близкия Изток на смъртоносни "хуманитарни" товари". От началото на 2013 г. закупуването на военна техника и въоръжения се извършвало в България, Хърватия, Румъния и Украйна", разкри източникът.

Според източника на агенцията част от сделките са били възложени на фирми фантоми, специално основани, за да изпълнят поръчките. В договорите фигурирали съвсем други стоки и организации, допълва РИА Новости.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Руски източник: България доставяла оръжие на "Ислямска държава" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди