изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:22 EEST
ОФИЦИАЛНО ОКРИХА МЕДИЦИНСКИЯТ ЦЕНТЪР В ТЕРВЕЛ    
Новини Медицински център „Тервел“ бе официално открит в петък. Присъстваха зам.-кметът на общината Дияна Илиева, председателят на Общинския съвет Калоян Енчев, заместникът му Стефка Костадинова, директорът на Регионалната здравна каса д-р Бисерка Пачолова, директорът на Районната здравна инспекция д-р Светла Ангелова и др. Празничен водосвет отслужи отец Вълчо Петров.

През 2012 година Министерството на регионалното развитие обяви схема за кандидатстване за преструктуриране на болници в медицински центрове, припомни Дияна Илиева. Тогава община Тервел е усвоила тази възможност и две от крилата на болницата са преустроени в Медицински център. Инвестициите по проекта включват строителство, доставка на медицинско оборудване и на линейка. Болницата приключва дейността си със задължения от 3 900 лева, които се вливат по смисъла на Търговския закон в медицински център „Тервел“ и които общината ще разплати, допълни зам.-кметът.
Началото за нас дойде още през януари 2014 година, когато започна дейността в Медицинския център, сподели управителят му д-р Катя Ганова. Екипът, с който работим, е нашата гордост, допълни тя. По думите на д-р Ганова, са привлечени са едни от най-добрите специалисти от областния център – ендокринолога д-р Велкова, невролога д-р Андреева, кардиолога д-р Ганов. В медицинския център в Тервел има пулмолог, какъвто липсва в областния център - д-р Стратев от университетската болница  във Варна, варненски специалист обслужва е Клинична лаборатория. Сключен договор с университетската болница във Варна, така че пациентите на място в Тервел получават пълно и безотказно по-редки изследвания – хормонални, туморни маркери и др. По този начин им се спестява дълго пътуване и чакане пред кабинетите. "Сформирането на екипа не приключва до тук, ние сме отворени. Насищането със специалисти ще продължава в посока, каквато ни се подава според потребностите на населението, на доболничната помощ", каза д-р Ганова. В центъра е изграден и сектор за еднодневна хирургия, който предстои да се разработи през следващата година. Линейката пък ще помогне за осъществяването на мобилни услуги.
Управителят д-р Катя Ганова изказа голямо благодаря на ръководството на община Тервел. "Ако в национален мащаб нещата се случваха както се случват тук, в община Тервел, днес нашето здравеопазване щеше да изглежда по съвсем друг начин и повече щеше да се доближи до европейското - посочи тя. - Вливането на болницата в медицински център показва, че това е правилният път, по който трябва да вървят общините от този ранг". НДТ



 


Сходни връзки

ОФИЦИАЛНО ОКРИХА МЕДИЦИНСКИЯТ ЦЕНТЪР В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди