изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:07 EEST
Русия затвори четири ресторанта „Макдоналдс”    
По света Санитарната служба в руската столица Москва днес е затворила четири закусвални от веригата „Макдоналдс”, предаде Интерфакс. На четирите закусвални е съставен протокол за временно прекратяване на дейността. В съобщение на службата се казва, че при проверка в засегнатите закусвални е установено нарушаване на хигиенните изисквания.

В края на юли руската санитарна служба изрази забележки към качеството и безопасността на продукцията на мрежата.
Руската агенция за защита на потребителите подаде иск в московски съд, с който иска веригата за бързо хранене McDonald's да спре да продава някои видове бургери, млечни шейкове и сладолед, предаде агенция "Ройтерс". Агенцията в Русия е поискала от съда да обяви производството и продажбата на тези продукти за нелегална заради "неподходящи физико-химични параметри". Изрично споменати са имената на определени продукти на веригата.

От McDonald's излязоха с изявление, в което уточняват, че не са получавали оплаквания от Русия и нямат информация за съдебния иск. Храната в Русия се приготвя по методи, одобрени от властите, съобщават още от компанията.

Предприетите действия срещу американската верига обаче не изглежда да са повлияли на руснаците, които продължават да посещават заведенията за бързо хранене

Москва предприема действия срещу американската верига три месеца, след като "Макдоналдс" реши да затвори своите ресторанти в наскоро анексирания към Русия от Украйна Крим. Точно тогава руски политици призоваха всички обекти на американската компания в Русия да бъдат затворени.

Според президента Путин Русия трябва да развива националната си кухня на промишлено равнище, така че да може да се конкурира със западните вериги за бързо хранене.

През април 2014 г. Макдоналдс спря работата на заведенията си в Симферопол, Севастопол и Ялта, посочвайки като причина затруднения с финансовото им обслужване. На служителите бе предложено да се прехвърлят в други заведения на веригата, запазвайки заеманата длъжност и възнагражденията си, припомня ИТАР-ТАСС./  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Русия затвори четири ресторанта „Макдоналдс” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди