изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:45 EEST
НОВИНИ ОТ СПОРТА    
СпортНОВИНИ ОТ СПОРТА



БЕЗ БРАТЯ БРАТОЕВИ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО В ПОЛША

Без братя Георги и Валентин Братоеви ще продължи мъжкия национален отбор по волейбол на България за предстоящото Световно първенство в Полша 2014, съобщиха за BGvolleyball.com от щаба на тима.
Късно снощи селекционерът на националите Пламен Константинов е информирал двамата волейболисти, че няма да разчита на тях за Мондиала. Треньорът трябва да редуцира разширения състав до 14 състезатели, като двамата отпадат след изиграните мачове на турнира Хеберт Вагнер в Полша, където нашите се класираха на 3 място. До заминаването на тима за Полша ще отпадне още един волейболист.
Така близнаците за втори път остават извън тима през това лято, като и предишният селекционер Камило Плачи в един момент се бе отказал от техните услуги.
Припомняме, че днес от 17:30 ч волейболистите ни се изправят срещу Франция в контролна среща, която ще се играе в Арена Ботевград. На 22 август (петък) пък нашите излизат срещу Бразилия за втора контрола. Приятелските срещи са отворени, а цената на билетите е 3 лева.


КУРОРТЕН ГРАД ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА МОДЕРЕН СПОРТЕН КОМПЛЕКС

Модерен спортен комплекс ще бъде изграден в курортния ни град Вършец в рамките на една година. Вършец е известен с минерална си вода, като едно от свойствата на течността е да помага на опорно-двигателния апарат. Сега в плановете на общината влизат и идеи за развитието на спорта в региона.
Над 10 милиона лева ще бъдат вложени в инфраструктурата, като средствата идват по Програмата за развитие на селските райони, а освен спортният комплекс ще има други рехабилитационни дейности в града и околностите.
Многофункционалният спортен комплекс е на стойност 6 милиона лева. Той включва и съществуващия сега стадион, които ще бъде основно реконструиран. В новата спортна зала ще може да се практикува волейбол, баскетбол, хандбал, тенис на корт.  В комплекса ще има и закрит плувен басейн.  Включени са и необходимите обслужващи помещения съблекални, фитнес, възстановителен център и медицински кабинет. Към залата са предвидени трибуни за около 750 зрители.
Предвижда се строително-монтажните работи да приключат до края юли 2015 година.

ЕЛИЦА КОСТОВА ОТПАДНА ОЩЕ НА СТАРТА НА US OPEN

Втората ракета на България Елица Костова приключи рано-рано участието си на тазгодишното издание на US Open, след като в среща от първи кръг на квалификациите допусна пълен обрат със 7-6(0) 4-6 3-6 над намиращата се под №228 в световната ранглиста Алберта Брианти.
За българката това бе общо осмо участие на турнири от Големия шлем, където до този момент само на три пъти е преодолявала първия кръг на предварителната схема, като това се случи на два пъти именно в Ню Йорк, както и веднъж на Australian Open.
Двубоят започна по възможно най-добрия начин за Елица, която си осигури ранен пробив и набързо поведе с 3-0, губейки всичко на всичко само три точки в откриващите три гейма. Малко по-късно 34-годишната италианка все пак успя да навакса изоставането си, но в последвалия тайбрек българката бе просто безапелационна, печелейки първата част след успех със 7-0 точки.
Костова определено имаше своите шансове и във втория сет, където на два пъти измъкваше подаването на съперничката си, но за съжаление и в двата случая моментално губеше преднината си. В крайна сметка се стигна до резултат 4-5, когато Алберта Брианти получи няколко възможности за пробив, които в случая бяха с цената на сетболи, възползва се от единия и изравни за сет на сет.
В решителната трета част българката отново реализира пробив в самото начало, но след това допусна нов спад в играта си, позволил на италианката не само да изравни моментално резултата, но и да достигне до общо пет поредни гейма. Елица успя да задържи подаването си и намали за 3-5, но след това противничката ѝ не сгреши, сервирайки за победата.


ПЕТЯ НЕДЕЛЧЕВА ПОЛУФИНАЛИСТКА НА СИНГЪЛ И ДВОЙКИ


Петя Неделчева се класира за полуфиналите на сингъл и на двойки жени на международния турнир по бадминтон с награден фонд 5 хиляди долара, който се провежда в зала "София". Неделчева, номер 2 в схемата на сингъл, се наложи над Каролине Хойм (Естония) с 11:6, 11:3, 11:8 за 24 минути. Следващата й съперничка е Неслихан Иджит (Турция).
На двойки Неделчева и Димитрия Попстойкова спечелиха на четвъртфиналите срещу рускините Ксения Евгенова и Екатерина Кут с 11:4, 11:7, 11:6 за 20 минути. В спор за място на финала те ще играят с представителките на Франция Делфин Делрю и Верлайн Фулман.
Линда Зечири, която е водачка в схемата, победи на четвъртфиналите Никол Щалер (Швейцария) с 11:9, 11:6, 11:9 за 25 минути. По-късно вчера тя излезе срещу номер 3 Йозге Байрак (Турция). На полуфиналите на двойки мъже ще играят българите Пейо Бойчинов/Стилян Макарски и Лилиян Михайлов и Михаел Михайлов. При смесените двойки Стилян Макарски (България) и Трипет Селин (Швейцария) също са полуфиналисти. Турнирът се провежда по нова експериментална система три от пет гейма до 11 точки. Надпреварата, в която участват състезатели от 20 държави, завъшва днес.

СЛОВАЧКА ДЕТРОНИРА ХАЛЕП В НЮ ХЕЙВЪН

Словашката тенисистка Магдалена Рибарикова победи с 6:2, 4:6, 6:3 миналогодишната шампионка и поставена под номер едно в схемата Симона Халеп на осминафиналите от турнира за жени в Ню Хейвън, който е с награден фонд в размер на 710 хиляди щатски долара. Рибарикова, която е под номер 68 в световната ранглиста на WТА, спечели цели шест пъти подаването на румънската си съперничка, включително и в решителния шести гейм на третия сет. Тогава тя поведе с 4:2 и задържа собствения си сервис, за да стигне до крайния успех. По-рано през деня американката Алисън Риске победи поставената под номер 6 италианка Флавия Пенета с 6:1, 7:6(3). Единствената останала представителка на домакините в турнира проби четири пъти в първия сет и общо пет пъти в мача подаването на Пенета. Чехкинята Барбора Захлавова Стрицова също се класира за четвъртфиналите, след като спечели със 7:5, 6:2 срещу французойката Каролин Гарсия. Нейната сънародничка Петра Квитова също нямаше особени проблеми на осминафиналите, след като победи с 6:2, 6:1 рускинята Екатерина Макарова.


 


Сходни връзки

НОВИНИ ОТ СПОРТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди