изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:33 EEST
СВЕЩИЧКИ С ЦИФРИТЕ 100 ДУХНА ПЕЛАГИЯ ОТ СЕЛО МЕТОДИЕВО    
Общество100 години навърши в събота, 16 август, Пелагия Иванова Георгиева от добричкото село Методиево. Юбилеят бе отбелязан с мило тържество в дома й в присъствието на деца, внуци, правнуци, близки и роднини.

Гости бяха Румяна Иванова – директор на административната дирекция на община Добричка, и кметският наместник на Методиево Румяна Пенева. Рожденичката получи поздравителен адрес, цветя и подарък от името на кмета на общината Петко Петков. Румяна Пенева я зарадва с торта и пита. Музикален поздрав бе отправен от самодейците от местното читалище.



Пелагия Иванова е родена на 16 август 1914 година в село Беще Пе, област Тулча, Румъния. Столетницата е от румънски произход. Произхожда от многолюдно задружно семейство, има трима братя и три сестри. От тях е жив само единият й брат, който живее в село Беще Пе. През 1936 година Пелагия се омъжва за българина Кольо Петров Георгиев – земеделец и майстор строител.
След Крайовската спогодба от 1940 година семейството се преселва в Южна Добруджа. Първо е настанено в село Хитово, после в Тутракан и през 1958 година с група роднини се заселва в село Методиево заедно с петте си деца – трима синове и две дъщери. Двамата й сина Петър и Иван са покойници.
През активната си възраст Пелагия е работила като полевъдка. Вдовица е от 25 години. В дома си в село Методиево живее с най-малкия си син Васил и снаха си Лиляна, които се грижат за нея с много внимание и любов. Пелагия е баба на 7 внуци и 8 правнуци. Тя е изключително добродушна, приветлива и слънчева жена. В селото всички я наричат баба Панагия. НДТ
 


Сходни връзки

СВЕЩИЧКИ С ЦИФРИТЕ 100 ДУХНА ПЕЛАГИЯ ОТ СЕЛО МЕТОДИЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди