изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:34 EEST
ПОДАРЕТЕ СИ НЕЗАБРАВИМИ МИГОВЕ В „ГАНВИЕ БИЙЧ КЛУБ”    
Туризъм Пръснато във водите на езерото Нокуе в Бенин, Западна Африка, Ганвие е малко африканско селце, чиито къщи, магазини и ресторанти се крепят на дървени кокили, над водата. Първите заселници основават Ганвие преди повече от 500 години, озовавайки се на далечно и непознато място.  И тъй като лятото е време за отмора, плажни емоции и жарки спомени, които да ни топлят до следващата година, то не пропускайте да се потопите в магията на далечна Африка, но тук – в Албена.

Албена - Ганвие Бийч Клуб
Снимка: Йоанна Дукова  Разположен в сърцето на плажната ивица във ваканционно селище Албена, Бийч Клуб Ганвие е едно от най-впечатляващите кътчета на западното крайбрежие на Черно море, което обещава едно незабравимо преживяване на своите гости. Разположен в сърцето на плажната ивица във ваканционно селище Албена, Бийч Клуб Ганвие е едно от най-впечатляващите кътчета на западното крайбрежие на Черно море, което обещава едно незабравимо преживяване на своите гости.
Всеки, които иска да се докосне до далечната Африка и да има незабравими мигове от ваканцията – може да го стори, като посети „Ганвие бийч клуб” на плажа в Албена.  Клубът се намира в средата на плажната ивица в курорта. Там ще се потопите в багрите на многоцветна Африка, съчетани с духа и традициите на Черния континент. Разположени удобно в приятната обстановка, допълнително атмосфера и настроение придават шума на вълните и мириса на море, което е буквално на метри от заведението. Топ кулинари пък глезят небцето и на най-придирчивите с екзотични блюда, а на бара можете да опитате от богатото разнообразие на коктейли, които носят свежест в летните жеги. Не изпускайте и възможността да опитате от видовете суши, предлагани в „Ганвие”, съчетани с богата колекция шампанизирани и пенливи вина.
Шеф килинарят Мирослав Герджиков, който зад гърба си има достатъчно опит, изкушава в летните жеги с екзотични африкански блюда и морски дарове. Сред препоръките му какво да се опита е салата с киноа, като добавя, че киноа е зърнена култура, която е изключително богата на омега 3 и други полезни за организма съставки и може да бъде наречена супер храна.

Салата с киноа
Продукти
Киноа, магданоз, домати конкасе, краставици, бадеми, маслини, лайм дреснинг, пармезан и лучени кълнове
Кионато се сварява, като се внимава да не се превари и се отцежда. Другите продукти – магданоз – нарязан на ситно, доматите конкасе и краставиците – нарязани на кубчета, бадемите и маслините се сместват със свареното киноа и всичко се овкусява с лайм дресинг, приготвен от джинджър горчица, фреш и кора от лайм, карепси, лъжичка мед, хималайска сол, пипер и зехтин. Така приготвена, салата се оформя в чиния за сервиране, като се наръсва с настърган пармезан и се украсява с лучени кълнове.

Сред вкусните предложения на шеф Мирослав е и блюдото „Миди Ганвие”
Продукти
Миди с черупката, червена чушка, чесън, табаско, селъри, скариди, магданоз, дивисил и вино.
Всички продукти се поставят в тенджера и се сваряват под капак. Накрая се прибавя малко масло. НДТ
 


Сходни връзки

ПОДАРЕТЕ СИ НЕЗАБРАВИМИ МИГОВЕ В „ГАНВИЕ БИЙЧ КЛУБ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.61 секунди