изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:04 EEST
ПОТОП В БЕРКОВИЦА    
Новини Проливен дъжд наводни Берковица. След цял ден порой, около 19:30 часа снощи вълна с височина около 2 метра залива няколко улици в града и разрушава три моста.Хората предполагат, че водата идва от връх Ком, откъдето тръгват три реки, които се сливат в една. Проливните дъждове са повишили нивата им и това е довело до стихията.

От видеоклип, изпратен от зрители на bTV, се вижда, че водата постепенно се оттича. Въпреки това, нивото й по улиците е между 20 и 40 сантиметра.

Берковска река преля мостовете на Беговица, Лонджата и Дърводелското. Заляти са трафопостове и дворове. Водата влачи коли. Това е катастрофа, не просто наводнение, плачат местните хора.Към тази сутрин, видимо най зле е къщата на Цеци Пунчев на ул. Синчец, съобщава сайтът Noviniteb.com. Западната страна на постройката е подкопана и половината от сградата е паднала в реката. Кметицата е на мястото на събитието. Все още има къщи в неизвестно състояние, защото на ул. Калето и около Берковска река не може да се достигне до доста адреси.

От Министерството на околната среда и водите съобщиха по-рано вчера, че през следващите две денонощия ще продължат да се повишават речните нива в почти цялата страна и на места са възможни внезапни наводнения.

Междувременно, от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха за наводнени платна по третокласни пътища.

Снощните порои и наводнения идват ден след като в подобна ситуация попаднаха села в област Сливен, Панагюрище, Златица и др.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ПОТОП В БЕРКОВИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди