изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:54 EEST
ПАРИТЕ ОТ ДАРИТЕЛСКАТА СМЕТКА – САМО ЗА ОБЩИНСКИ ОБЕКТИ    
НовиниПострадалите при наводнението на 19 и 20 юни в Добрич семейства не се предвижда да бъдат включени при разпределението на средствата, набрани по дарителската сметка на Общината. Това става ясно от докладната записка, която предстои да бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет на 16 септември. Единственото изключение е дарение от 100 лева, което, по волята на дарителя, е предназначено за Гергана Иванова Георгиева.

По откритата още на 20 юни дарителска сметка са превели средства граждани, неправителствени организации, фирми и общини, както от страната, така и от чужбина.
До 4 септември по сметката са постъпили 73 861 лева. За част от постъпилите средства дарителите са изразили воля сумите да се използват конкретно за пострадалите детски градини, детска ясла и училище, а друга част се предоставят общо за преодоляване на щетите от наводнението. Според волята на дарителите, за ЦДГ № 23 „Звездица” целево са дарени 6935 лева, за ЦДГ № 24 „Приказен свят” - 5070 лева, общо за ЦДГ № 23 „Звездица” и ЦДГ № 24 „Приказен свят” - 2671 лева, за детска ясла № 6 - 12 987 лева, за ХГ „Св. Св. Кирил и Методий” - 3000 лева, за Гергана Иванова Георгиева, гр. Добрич, ул.”Инже Войвода” № 19 - 100 лева. Без воля на дарителите - общо за преодоляване щетите от наводнението, са дарени 43 098 лева.
Към момента, всички постъпили средствата са налични по посочената банкова сметка, се посочва в докладната.
Предложението на кмета Детелина Николова е даренията, за които е посочено конкретно предназначение, да се насочат съобразно волята на дарителите. Останалата част  от събраната сума, тя предлага да бъде предоставена за пострадалите общински обекти -двете детски градини, детската ясла и ХГ „Св. Св. Кирил и Методий”. Всички средства ще се използват за извършване на належащите ремонтни дейности и за закупуване на необходимите активи, материали и оборудване, за да  се осигури нормалното започване на учебната година.
Предложението е за ЦДГ № 23 „Звездица” и ЦДГ № 24 „Приказен свят” да се предоставят 50 661 лева, за детска ясла № 6 - 17 100 лева, за ХГ „Св. Св. Кирил и Методий”  - 6 000 лева, за Гергана Иванова Георгиева, гр. Добрич, ул.”Инже Войвода” № 19 – 100 лева. НДТ      


 


Сходни връзки

ПАРИТЕ ОТ ДАРИТЕЛСКАТА СМЕТКА – САМО ЗА ОБЩИНСКИ ОБЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди