изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:09 EEST
СЕДМИ ФЕСТИВАЛ НА МЛАДИТЕ В ИЗКУСТВОТО ВИА ПОНТИКА - АЛБЕНА    
КултураОт 11 до 15 септември 2014 г., Албена е домакин на спектаклите, в рамките на VII Международен фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“. С всяка една изминала година екипът на фестивала развива и разработва форума, като се опитва да предложи на гостите на КК Албена разнообразна и интересна програма. В тазгодишното издание специално внимание се обръща на киноизкуството, като за целта ще бъдат показани номинираните и наградените филми за наградата CILECT PRIZE 2014.

В международната селекция са включени студенти с профил музика от Азърбейджан, Германия, Турция, Узбекистан и студенти с профил изобразително изкуство от Словения и Испания. Заедно с българските си колеги от висшите училища по изкуства в България те ще представят своите умения. За първи път в програмата на Фестивала се организира и ателие по улично изкуство. Проявите ще бъдат отразени през обективите на студенти – фотографи.
Всички спектакли ще се провеждат в зала "Фламинго гранд", на хотел Фламинго гранд. Началният час е 19.00, а входът за всички спектакли е свободен.
На 11 септември ще се представи Студентски струнен оркестър с диригент Райчо Христов – концерт. Освен обучението си по избрания от тях музикален инструмент или пеене, всички студенти на Държавната Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София получават възможността за музикални практики в различни камерни ансамбли и формации. С тези умения, които се усъвършенстват до завършването на Академията, студентите участват последователно в Струнния и в Симфоничния студентски оркестри.
На 12 септември е  концертът на интернационален камерен ансамбъл, в състав Фарадж Акбров – кларинет (Азърбайджан); Санжар Сапаев – цигулка (Узбекистан); Иван Стайков - цигулка (България); Айше Явуз – виола (Турция); Нариман Акбаров – виолончело (Германия).
Кукленият спектакъл „Приказка за елфи“ от Славчо Маленов, по Лангескьолд Хофман е на 13 септември. Режисьор е Емилия Маленова, сценография Силва Бъчварова, музика Петър Цанков. Участват Радослава Неделчева, Велислава Димова, Иван Шумаров, Велислава Маринкова, Яна Иванова / Ирина Шумелова, Наталия Петкова - студенти от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност „Актьорство за куклен театър”, ръководител професор Дора Рускова, асистент Недялка Токмакчиева.
На 14 и 15 септември ще се представят филми от седмото състезание за наградата на СИЛЕКТ. В компилацията CILECT PRIZE 2014 са включени общо 214 филма - 95 игрални, 77 документални и 45 анимационни филма, от общо 114 училища от 50 държави в целия свят. Регламентът на конкурса е всяко училище, което е пълноправен член на СИЛЕКТ, има право да изпрати по един филм в категориите – игрален, документален и анимационен филм, с продължителност до 30 мин. Всички изпратени студентски филми стават част от компилацията THE CILECT PRIZE. Компилацията пътува по целия свят, за да достигне до 160 институции, членуващи в СИЛЕКТ, след което всяко училище гласува за филмите като определя три най-добри анимационни, три най-добри документални и пет най-добри игрални филма. След като се обработят резултатите на всички гласували, се обявяват спечелилите в трите категории. Официалната церемония по представянето на наградата обикновено се провежда в годишните конгреси на СИЛЕКТ. Както всяка година, режисьорите на филмите - финалисти, ще присъстват на конгреса на СИЛЕКТ в Лос Анджелис от 13-ти до 16-ти октомври 2014. НДТ
 


Сходни връзки

СЕДМИ ФЕСТИВАЛ НА МЛАДИТЕ В ИЗКУСТВОТО ВИА ПОНТИКА - АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди