изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:42 EEST
ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЕТО СЕМЕЙСТВА В ДОБРИЧ СА ОСВОБОДЕНИ ОТ ТАКСА „СМЕТ“    
НовиниПострадалите при наводнението през юни семейства от Добрич, чиито домове сериозно пострадаха, ще бъдат освободени от такса „смет“. Решението бе прието от Общинския по предложение на кмета Детелина Николова. То касае жилищните имоти, които са обследвани от комисия общински експерти по Закона за устройство на територията и са получили заповеди за премахване, преобразуване или ремонтиране. Дължимите суми са от около 4 000 лева, които ще бъдат за сметка на общината.

От местната управа припомнят, че след оглед на общинската експертна комисия са издадени заповеди за събаряне или за укрепване на 72 жилищни имота в района на Хуманитарната гимназия, по бул. „Русия” и в други зони на града. Това, че в местния бюджет няма да постъпят 4000 лева от такса смет, няма да се отрази върху местната хазна. Тази сума ще бъде компенсирана от останалите общински приходи.
На заседанието през юли Общинският съвет прие гласува решение, с което най-сериозно засегнатите от пороя граждани получиха право на безплатни административни услуги, свързани с дейностите по ремонт или изграждане на техните къщи. Днес кметът съобщи, че голяма част от семействата са предприели стъпки за събарянето и почистването, а други - и за укрепване на домовете си, като се възползват от възможността за безплатно издаване на скица, виза или друг административен документ.
Кметът съобщи още, че сградите, пострадали при наводнението, за които има заповеди за премахване, ще бъдат служебно заличавани от кадастралната карта, въз основа на което те няма да дължат данък „сгради“ и такса „смет“. Налози ще се дължат само за парцелите.
Очаква се утре правителството да приеме решение въз основа на предложението на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Тя предложи Област Добрич предстои да получи от държавата помощ от 1 783 586 лева за преодоляване на последиците от наводнението през юни. Освен това, бе предложено да се предостави възстановителна помощ за пострадали от бедствия физически лица от общините Добрич и Перник за общо 356 000 лева Всички ще бъдат уведомени как да получат средствата си, които са до размера на данъчната оценка, обясни Д- Николова.
По предложение на семейства, настанени в общински общежития, предстои да се анализира възможността наемите им да бъдат намалени, поне за зимния период, обясни кметът. НДТ

ВИКТОР ЛУЧИЯНОВ - ВОДАЧЪТ НА ЛИСТАТА НА ББЦ ЗА ДОБРИЧКА ОБЛАСТ - №13 В БЮЛЕТИНАТА, ИЗБОРИ 2014


 


Сходни връзки

ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЕТО СЕМЕЙСТВА В ДОБРИЧ СА ОСВОБОДЕНИ ОТ ТАКСА „СМЕТ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди