изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:53 EEST
ДОБРИ ХОРА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ПОМАГАТ НА МОМЧЕТО В БУДНА КОМА ОТ ДОБРИЧ    
Общество

Момченцето на 9 години от Добрич, което е в състояние, близко до будна кома, предизвика съчувствие у много българи от цялата страна. Рехабилитацията на Елвер, която се осъществява с помощта на благодетел, вече дава резултати. Ако преди седмица голямата радост за майка му и близките бе, че Елвер е помръднал пръстче на крака си, то сега добрата новина е, че той вече вдига ръчичката си. Това е още една причина да се смята, че има реален шанс той да се възстанови.



Все още се чака оферта от клиниката в Германия, където успешно се лекуват състояния, близки до това на Елвер. Очаква се отговор и от Фонда за лечение на деца.

Дарител от Пловдив е организирал кампания и е осигурил средства за закупуване на електрическо ортопедично легло. Дори е пристигнал в Добрич, за да помогне за монтирането му. Семейството е получило и специален матрак за леглото на Елвер. От „Социално подпомагане” са предоставили количка. Дарители са осигурили пералня за семейството. Сега се търси възможност да бъде набавен хладилник – като дарение или на ниска цена.

Една от задачите на майките, ангажирани да помогнат на Елвер и семейството му, е да ремонтират стаята, където той трябва да бъде настанен. Сега леглото му е в антре, на което дори вратата не се затваря добре, стаята е външна и студена през зимата. Предстои детето да бъде преместено в друга стая, която обаче е влажна, с мухъл, не е подходяща за болен, особено в неговото състояние. Трябва да се направи изолация – външна и вътрешна, да се извърши измазване, по възможност да се сложи ламинат, защото подът е циментов. Една от майките, включили се в благотворителната кауза, е готова да боядиса. Близките се надяват, че ще се намерят хора с добри сърца, които да помогнат със строителни материали или с извършване на строително-ремонтните работи.  

Дарители са изпратили дрехи за другите деца в семейството, хранителни продукти и дрехи за Елвер. Дарителят от Пловдив е осигурил средства за плащането на сметките за ток и вода, заради които те бяха спрени. Токът вече е пуснат. 

Както НДТ вече писа, след 198 дни престой в болница, след множество операции на мозъка, след около месец в кома, 9-годишният Елвер е на легло, останал кожа и кости, напълно обездвижен. Състоянието му много наподобява будна кома, но с тази разлика, че момченцето, според специалистите, има големи шансове възстановяване.

След изписването от болницата преди около три седмици, детето се прибира в дома си в Добрич, където токът и водата са спрени заради неплатени сметки. Осветяват се на свещи, а, за да може да го аспирира, майката използва ток за аспиратора от съседи. Баща му не можал да преживее състоянието, в което е изпаднал Елвер. Получил инсулт и починал на 1 септември. Семейството, което винаги е живяло в мизерия и недоимък, нямало пари дори, за да го погребе. Благодарение на кампанията, организирана от майки от Варна, Бургас, Гоце Делчев, Пловдив, са осигурени средства за погребението. Стартира кампания за набиране на средства за лечение на Елвер в чужбина, както и за подпомагане на семейството.

Даренията за рехабилитация и лечение на Елвер в чужбина, могат да се превеждат по банкова сметка в ОББ, IBAN: BG43UBBS80021023014640, Елвер Демир Елвер

Ако добри хора искат да помогнат на семейството, могат да го направят на сметката на майката: Банкова сметка : BG85UBBS80021011824740, титуляр на сметката Нела Ангелова Христова. Тези, които искат да помогнат, могат да се свържат и на телефон 0877508392. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИ ХОРА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ПОМАГАТ НА МОМЧЕТО В БУДНА КОМА ОТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди