изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:36 EEST
БЪЛГАРИЯ ИЗПОТИ СЪРБИЯ, НО ОСТАНА САМО С ТОЧКА    
СпортСърбия нанесе втора загуба на България на Световното първенство в Италия, след като в мач от група В в Пала Триест спечели трудно с 3:2 (25:19, 23:25, 25:19, 18:25, 15:12) и добави нови две точки към актива си. За българския отбор остана само една, която е първа за него на Мондиала.

Селекционерът Владимир Кузюткин заложи на опитната Диана Ненова като разпределител вместо на Лора Китипова, която стартира срещу Бразилия. По диагонала действаше Емилия Николова, в центъра - капитанката Страшимира Филипова и Цветелина Заркова, в посрещане - Елица Василева и Добриана Рабаджиева, а като либеро бе Мария Филипова.
Българските волейболистки първи достигнаха до ранен пробив, а след това съумяха да увеличат аванса си до 7:3. След това обаче последваха три непредизвикани грешки след сервиси на Милена Рашич, като руският треньор на България не поиска да вземе нито едно прекъсване и Сърбия поведе с 8:7. Техническата пауза се отрази добре за България и резултатът бе обърнат до 10:8. Селекционерът направи и смяна с включването на Лора Китипова на мястото на Диана Ненова. И въпреки че при втората техническа пауза България водеше с две точки, то отборът на Сърбия успя да измъкне гейма след 25:19. Атаката на българските момичета не спореше особено, като Доби Рабаджиева имаше едва 10 % в нападение, като от 10 топки успя да реализира само 1. Блокадата също отсъстваше като за цял гейм България не записа нито една точка на този елемент.
Вторият гейм започна кошмарно, след като Сърбия поведе с 3:0, за да увеличи аванса си до стряскащото 13:5. При 20:15 обаче настъпи рязка промяна, като на терена се появи  и опитната Елена Колева. Българските волейболистки успяха да изравнят след хубава серия от начален удар на Доби Рабаджиева, а при първия геймбол Елена Колева (80 % в нападение!) донесе изравнителната точка след трудна атака през блокадата на Сърбия.
В третата част само липса на концентрация в ключовите моменти попречи на българските волейболистки да го спечелят и да поведат с 2:1. Вместо това Сърбия го спечели с 25:19 и отново взе аванс в мача.
След това обаче българските националки взеха своето и вкараха мача в тайбрек след 25:18. Така те си осигуриха минимум точка на Мондиала.
В тайбрека Сърбия дръпна с 10:7, но след това българските момичета бяха близо до обрат. До това обаче не се стигна и Репрезентацията спечели битката.
С 31 точки се отличи Бранкица Михайлович (4 блокади, 1 ас), а 26 добави Тияна Бошкович (4 блокади). За България Елица Василева реализира 23 точки (3 блокади, 1 ас).
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ ИЗПОТИ СЪРБИЯ, НО ОСТАНА САМО С ТОЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди