изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:15 EEST
УТРЕ ЗАПОЧВАТ СРЕЩИТЕ ОТ ТУРНИРА ПО ТЕНИС ЗА ЖЕНИ „ALBENA OPEN”    
СпортВ събота започват квалификациите на второто издание на силния международен турнир по тенис за жени "Albena Open". Турнирът от календара на ITF е с награден фонд 10 000 долара и носи точки за световната ранглиста. Поставена под №1 в основната схема, чийто срещи стартират на 29-30 септември, ще бъде Пернила Мендешова от Чехия. Втора по ранкинг е националката ни Изабелла Шиникова. Поставени под №3 и 4 ще са румънките Диана Бузеан и Ралука Елена Платон.

Заявка за участие в турнира са подали едни от най-добрите тенисистки на Холандия, Белгия, Украйна, Турция, Македония, Израел, Латвия, Великобритания, Чехия, България, Румъния, Молдова и Унгария. Най-интересните срещи от корт №1 на тенис център „Калиопа” ще бъдат предавани пряко по интернет от италианската компания Crionet Media. Супервайзор на турнира ще бъде най-авторитетния български съдия Веселина Донева.
Припомняме Ви, че първото издание на „Albena Open” през 2013 г. предложи множество емоции и донесе голям успех за българските тенисистки. 7 от тях играха четвъртфинал, а в срещата за титтлата 15-годишната тийнейджърка от Пазарджик Вивиан Златанова се наложи в оспорван мач с 6:3, 3:6, 7:6(5) над братовчедка си Борислава Ботушарова.
Титлата при двойките спечелиха българката Далия Зафирова и холандката Ева Вакано, които на финала надделяха над Лина Гьорческа (Македония) и Камелия-Елена Христя (Румъния) с 4:6, 6:2, 10-8.


 


Сходни връзки

УТРЕ ЗАПОЧВАТ СРЕЩИТЕ ОТ ТУРНИРА ПО ТЕНИС ЗА ЖЕНИ „ALBENA OPEN” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди