изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:57 EEST
Евродепутатка се жалва: Станах персона нон грата в Русия    
По света Ребека Хармс искаше да наблюдава съдебен процес в Москва, но беше върната обратно в Брюксел

Депутатката от Европейския парламент Ребека Хармс не беше пусната в Русия. На летището в руската столица Москва жената, която е един от лидерите на партията на „Зелените“ и е било обяснено, че в Русия тя е смятана на „нежелана персона“. Хармс пристигна в Москва, за да присъства на съдебния процес срещу украинския пилот Надежда Савченко. Тя е обвинена в съучастничество в убийството на двама руски журналисти. По-далеч от летището обаче Хармс не е успяла да отиде, съобщава радио „Ехото на Москва“. Тя е прекарала в чакалнята на аерогарата три часа, след което е била помолена да се върне в Европа. За историята разказа самата евродепутатка в страницата си във Фейсбук.

По думите й, граничните полицаи ясно и заявили, че ако тя се опита да влезе на руска територия, то това ще бъде сметнато за престъпно деяние. В същия разговор станало ясно, че Ребека Хармс в Русия е смятана за „нежелана персона“. В края на краищата, депутатката се върнала в Брюксел. В пресцентъра й предполагат, че забраната за влизане може да е свързана с новите санкции от страна на Русия.

Надежда Савченко е обвиняема в подстрекателство и помагачество за убийството на журналистите Игор Корнелюк и Антон Волошин край Луганск. Тя се намира в шесто московско управление. Днес съдът ще разглежда жалбата на защитата й. Адвокатите на пилота оспорват провеждането и резултатите от присхическата експертиза на своята клиентка.
www.blitz.b
 


Сходни връзки

Евродепутатка се жалва: Станах персона нон грата в Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди