изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:29 EEST
Гюнтер Йотингер : Украйна ще изплати на „Газпром” 3 милиарда долара до края на годината    
Европейски съюз Берлин. Европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че Украйна ще изплати на „Газпром” 2 милиарда долара, за доставен газ, не по-късно от октомври, предаде ИТАР-ТАСС.

Той отбеляза, че Киев ще изплати на „Газпром” не по-малко от 3 милиарда долара до края на годината, а Европейската комисия очаква, че Стокхолмския арбитражен съд ще вземе решение по делото „Газпром”-„Нафтогаз” през лятото или есента на 2015 година.
По думите на Йотингер , Украйна трябва да закупи от 5 до 10-12 милиарда кубически метра газ, за обезпечаване на непрекъснат транзит към ЕС.
„Газоснабдяването на страните-членки на ЕС и съседните държави може да се осъществява с прекъсвания в условията на неуреденост на газовия въпрос между Русия и Украйна”, отбеляза европейският комисар по енергетиката.

Превод и редакция: Милен Маринов
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Гюнтер Йотингер : Украйна ще изплати на „Газпром” 3 милиарда долара до края на годината | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди