изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:24 EEST
БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА ЩЕ РАБОТИ ЗА ТОВА ДОБРУДЖАНЦИ ДА ОСТАНАТ В ДОБРУДЖА    
Интервюта Желчо Петров е на 60 години. Роден е в Добрич. Средното си образование е завършил в родния си град. Първото му висше образование е със специалност „Математика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Второто му е във ВИНС – Варна. Работил е като учител, в Електронно-изчислителния център във Варна, в Ботевград. След 1990 г. работи в частния бизнес – селско стопанство, търговия, а сега е ресторантьор. Собственик е на ресторант „Централ“ в Добрич. Преди 1989 г. е бил управител на хотел „България“ и по задължение е бил член за 9 месеца на БКП. След това за кратко е бил член на „Новото време“. Председател на общинската организация на „България без цензура“ в Добрич. Втори в листата за народни представители на ПП „България без цензура“ в Осми Добрички многомандатен избирателен район


-          Г-н Петров, предизборната кампания е на финалната права. Как преминава тя за кандидатите за депутати от България без цензура в Добричка област, и по-конкретно в общините Добрич и Добричка, на чиято организация Вие сте лидер?

-          Опитът, който натрупахме по време на изборите за европейски парламент, ни е много полезен. Освен това, вече имаме, малко или много, изградена структура. За три месеца е много трудно да се изгради нова структура, тъй като едни хора си отиват, а други идват, едни са въодушевени повече от други. Можем да кажем, че вече сме на 99 % готови за изборите по отношение на застъпници, членове на секционните комисии, което ЦИК изисква от нас.

-          Каква кампания води ПП „България без цензура“?

-          Ние водим позитивна кампания, без да нагрубяваме някого, без да вадим т.нар. кирливи ризи. Търсим у всеки опонент добрите качества, които има. Ще ме попитате „Защо?“ Защото, ние сме все още малка партия и, след изборите, вероятно, ще трябва да търсим съмишленици. Сред опонентите ни, които считаме, че ще влязат в парламента, търсим тези, които могат да са добри партньори, така че след изборите да работим заедно – дали като коалиция, или по силата на съглашение между различни партии. Това ще бъде ясно след 5-и октомври.

-          Как Ви приемат хората, с които се срещате по време на предизборната кампания?

-          Невероятно добре. Първо решихме да се срещнем с пенсионерите. Срещнахме се с членовете на шест пенсионерски клуба. Срещите ни преминаха много добре, посрещнаха ни изключително радушно, поставиха своите проблеми. Имахме срещи и във фирми, където работят по-млади хора. Интересното е, че възрастните хора задават едни въпроси, докато младите се вълнуват от други. Пенсионерите се интересуват от цените на лекарствата и пенсиите. Ние вече сме обявили, че депутатите от ББЦ ще настояваме за увеличение на пенсиите, както и за безплатни лекарства за пенсионерите. Това е залегнало в програмата на ПП „България без цензура“. Младите хора поставят въпроси, които касаят децата и отглеждането им. Трябва да се знае, че ние ще се борим до последно за това лекарствата за децата също да са безплатни. Хората на средна възраст, с които се срещаме, пък питат какво ще работят. Нашата програма предвижда разкриване на 1 милиона работни места за осем години. Разбира се, това са ангажименти, които поемаме, ако ББЦ влезе в управлението на страната. Но, дори да не са 1 милион работни места, а да са 500 хиляди, 700 хиляди или 800 хиляди, това е нещото, което интересува човека на средна възраст. Защото мнозинството хора без работа са на възраст между 30 и 50 години. Докато младите хора бягат в чужбина, то тези на средна възраст вече са улегнали и за тях е много тежко, когато не могат да си намерят работа.

-          Кои са основните проблеми на Добруджа, които стоят на дневния ред на България без цензура?

-          Нашата кампания е предимно за Добруджа. Акцентираме на проблемите на региона. Първото, на което наблягаме, е проблемът с проучванията и добива на шистов и въглищен газ. За нас този въпрос е приоритетен, тъй като издадените разрешения са на територията на област Добрич и има опасност да се провалят земеделието и туризмът ни, които са основните отрасли за областта. Друг тежък проблем, според нас, е обезлюдяването на Добруджа. Всеки един от нас е свидетел, че с всеки изминал ден населението на областта намалява. Направили сме разчети, че тук може да се открие консервна фабрика, фуражен завод и други производства, които да осигурят препитание на хората тук, за да не напускат Добруджа. Това е залегнало в нашата програма – на областната организация на ПП „България без цензура“. Тук искам да отбележа, че на областно ниво ни е дадена самостоятелност, като всяка областна организация сама избира приоритетите си. За областната организация в Добрич приоритетът е да се направи така, че добруджанци да останат в Добруджа. За целта трябва да се осигури работа.

-          Когато говорим за Добруджа и проблемите на добруджанци, не мога да не Ви попитам дали в парламента народните представители от „България без цензура“ от област Добрич ще отстояват идеята да има добруджанско лоби?

-          В София винаги е имало добруджанско лоби – било то студентско или в парламента. В последно време обаче се забелязва, че това лоби намалява. Отдавам го на това, че постоянно за депутати ни се спускат парашутисти от София или други градове. В резултат на това хората от Добруджа в парламента намаляват. Ние – всички кандидати за народни представители от област Добрич, сме добруджанци. Виждам, че и в други партии се разчита на хора от Добруджа. Затова се надявам в новия парламент да има сериозно добруджанско лоби.

-          Какви ангажименти поемате към добруджанци?

-          Аз лично, тъй като имам опит в сферата на образованието, съм поел ангажимент да се направят промени, така че училищата да имат по-приветлив вид, особено по селата, където те са в окаяно състояние. Ще работа още за това да се осигурява превоз за учениците, да има безплатни закуски. Да бъде така направена организацията, че децата с удоволствие да ходят на училище, а не родителите или учителите да ги карат насила да посещават учебните часове. Друг ангажимент, който областната организация е приела, е да се повиши влиянието на туризма. Секторът „Туризъм“ в област Добрич е развит, но основно в Албена, Балчик, Каварна. Аз и колегата ми Виктор Лучиянов, който е водач на листата, сме поели ангажимент да подкрепим малкия бизнес в сферата на туризма. Имам предвид къщи за гости, селски туризъм, и други, които да привличат чужденците с типично българската обстановка, история, традиции. Ще работим и за това да се развива културно-историческият туризъм в Добруджа, тъй като тук има много забележителни находки, някои от които открити и през последните месеци. В Добруджа има културно-историческо богатство, което е малко познато. Това е един от приоритетите ни.

-          Какви са посланията Ви към избирателите по време на кампанията?

-          По време на предизборната кампания съветваме добруджанци много добре да помислят за кого да гласуват. Те вече имат опит с няколко партии, които достатъчно дълго време ги лъгаха. Смятаме, че достатъчно дълго бяхме покрайнини на България и, за съжаление, все още сме. Знаете, всички средства за пътища, за инфраструктура, се влагат в Южна, в Западна и в Централна България. При нас и в Северозападна България състоянието е окаяно – имам предвид пътища, инфраструктура. Ние съветваме добруджанци да си направят добре сметката, да прочетат посланията на всяка една от партиите и да гласуват за този, за когото преценят. Ние не сме от хората, които с патос ще приканваме да гласуват точно за нас, защото другите не заслужават. Не, ние призоваваме добруджанци да гласуват така, както сметнат за добре. Но, нека преди това да прочетат внимателно посланията на различните партии.

-          Каква е целта, която България без цензура си поставя в област Добрич?

-          До последно ще се борим за две депутатски места в област Добрич. Много е трудно, тъй като, постигнахме много добър резултат на евроизборите. С това изплашихме много хора. В резултат на това, в момента, има много удари „под кръста“. Считам, че едното депутатско място е сигурно, целта е да имаме двама депутати от ББЦ в следващия парламент.


ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 5.10.2014

 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА ЩЕ РАБОТИ ЗА ТОВА ДОБРУДЖАНЦИ ДА ОСТАНАТ В ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди