изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:56 EEST
Бъркат компаниите „Изида“ (Isis) с „ИДИЛ“    
По светаКомпании, кръстени на богинята Изида, страдат от това че нейното име на английски съвпада с английския акроним на Ислямска държава в Ирак и Леванта. Акронимът на ислямистката групировка "Ислямска държава в Ирак и Леванта" на латиница е ISIS.

В превод от английски този акроним означава и Изида - древноегипетска богиня на магията и на живота, на семейството, символ на брачната хармония и брачната вярност на съпругата към мъжа.

Години преди появата на "Ислямска държава в Ирак и Леванта", редица компании са решили да използват именно името на богинята на английски Isis за име на компаниите си или продуктите.

Днес когато се говори все по-често за терористите от ИДИЛ /ISIS/, това изиграва на тези компании лоша шега, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Пример за това е компанията Isis collections, която е базирана в Ню Джърси и произвежда перуки, плитки и всичко свързано с косата.

Изпълнителният директор Филип Шин казва, че клиенти отказват да купят някои продукти, когато вижда името на компанията върху тях и го асоциират с терористите.

Конкуренти на фирмата пък на шега казват, че тя има връзки с ИДИЛ. Филип Шин разказва, че компанията е кръстена на Изида.

Друга компания Isis Wallet, която е смесено дружество между Верайзън, Ти-мобайл и Ей Ти енд Ти и която предлага приложение за смартфони относно намаленията в различни магазини, реши да промени името си именно, за да не бъде асоциирана с ислямистите, обезглавили няколко чужденци.

Фармацевтичната компания Isis Pharmaceuticals обаче категорично няма намерение да сменя името си, което е приела преди 25 години.

Проверка в американските търговски регистри показва, че в САЩ има 270 продукта, услуги или имена на фирми, кръстени с английското име за Изида.
dir.bg
 


Сходни връзки

Бъркат компаниите „Изида“ (Isis) с „ИДИЛ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди