изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:18 EEST
УЧИЛИЩЕТО - КРЕПОСТ ИЛИ ПРОЗОРЕЦ    
ОбществоВсеки от нас след като завърши образованието си иска да има добра работа, хубаво жилище, семейство и както всеки един човек - да води нормален живот. Но това няма как да стане ако нямаме добро средно образование.

Много хора смятат, че училището не е прозорец към успеха, защото единственото нещо, което виждат, са само строгите учители, които ги карат да учат толкова дълги и скучни за тях уроци. А да не говорим и за домашните, на които дори не обръщат толкова внимание, а ги пишат през междучасието, защото вечер са били прекалено изморени или просто е било по-важно да играят на компютъра. Когато правят на пук на учителите и идват без домашни и научени уроци всъщност не разбират, че не на тях вредят а на самите себе си. След време не учителите няма да имат сполучлива работа, а точно тези, които са отказвали да си размърдат мозъка на време. Ние трябва да сме изключително благодарни на сегашните учители. Преди е нямало такава свобода, по време на тестове всеки да подсказва или просто до се консултира. Всеки учител гледа по всякакви начини да ни изкара, макар и незаслужена оценка, но само да не ни остави на поправка. И накрая като се обърнем назад и казваме, че учителят ни е виновен, че имаме ниски оценки - ето точно тук сами сме си виновни. Учебници ли нямаме? Тетрадки ли?... Не… Просто нямаме желание да седнем и да го научим. Но нека не забравяме и малкия, но останал процент от хора, който смята, че училището е най-важният ключ към успеха. Точно тези хора с усмивка на лице си казват, че ще успеят и не търсят вината във всеки втори учител. На тях също не им е лесно всеки ден над учебниците, но след време ще им е по-лесно от колкото на тези, които 12 години са ги минали навсякъде другаде, но не и в училище. И тук идва моментът, в който осъзнаваме, че не училището е бариера за нас, а самите ние сме, защото не си даваме дори и най-малкия шанс да научим нещо.

Виктория ДИМИТРОВА
 


Сходни връзки

УЧИЛИЩЕТО - КРЕПОСТ ИЛИ ПРОЗОРЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди