изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:12 EEST
НОВИНИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА    
СпортНОВИНИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА


МАНЧЕСТЪР СИТИ ПРАТИ ОФИЦИАЛНО ЗАПИТВАНЕ ЗА МАРКО РОЙС

Шефовете на Манчестър Сити са отправили официално запитване към колегите си от Борусия (Дортмунд) относно цената на крилото Марко Ройс. "Гражданите" имат желание да привлекат този футболист и са се поинтересували от възможността това да се случи и на каква цена, твърди "Дейли Експрес". Треньорът на дортмундци Юрген Клоп не е щастлив от постоянните информации за продажба на Ройс. Той обаче може да бъде принуден да се раздели с 25-годишния футболист, ако той откаже да подпише нов договор с клуба. Настоящият контракт на Ройс е до 2017 година. В него обаче има клауза за откупуване на стойност 20 милиона паунда, която влиза в сила от 2015 година и доста от големите клубове със сигурност ще пратят подобни оферти, когато имат такава възможност.

ЧЕХ ЩЕ НАПУСНЕ, АКО НЕ СИ ВЪРНЕ ТИТУЛЯРНОТО МЯСТО В ЧЕЛСИ

Легендарният чешки вратар на Челси Петер Чех не е доволен от статута си на резерва и ще се опита да си намери нов отбор през зимата, като се надява, че ще се стигне до удобен вариант и за двете страни. Чех е на "Стамфорд Бридж" от 2004 година, но през този сезон нито веднъж не е започвал като титуляр, отстъпвайки мястото си на младия белгиец Тибо Куртоа, който прекара два сезона под наем в Атлетико (Мадрид). "Все още не съм говорил с никого от ръководството, но смятам, че дадох достатъчно на Челси, и предвид ситуацията, в която се намирам, нямам друг избор, коментира вратарят пред чешко радио преди сбора на националния отбор на страната. "Евро 2016 и задълженията ми към чешкия национален отбор са в главата ми, така че нямам време да стоя на резервната скамейка. Ако ситуацията в Челси не се промени, ще бъда принуден през зимата да си търся нов отбор", коментира още вратарят, който пази с предпазен шлем.

Чех вероятно ще започне като титуляр в петък срещу Турция, а до момента през сезона е изиграл едва един мач - в неделя се появи срещу Арсенал като резерва на контузилия се Куртоа.

ЛЕО МЕСИ СЪС 100 АСИСТЕНЦИИ В ПРИМЕРА

Голмайсторът на Барселона Лионел Меси се проявява ярко не само с точни завършващи удари, но и с голови асистенции. Само две попадения делят аржентинеца от абсолютния рекорд в Ла Лига на Телмо Сара (251), а в същото време Лео вече стигна трицифрено число по асистенции в първенството, отчете официалният сайт на каталунския клуб.

"Десетката" вече има 100 асистенции в Примера дивисион. Първата му асистенция става факт на 19 ноември 2005 година срещу Реал (Мадрид). Лео е записал голово подаване срещу цели 29 испански отбора. Най-често от асистенциите му страдат Реал (Мадрид), Леванте и Валенсия (7 асистенции).

Педро Родригес е футболистът, който е отбелязал най-много голове след пас на Меси - 14. В подреждането следват Самуел Ето'о (13) и Давид Вийя (10). Цели 60 асистенции на южноамериканеца са записани извън "Камп Ноу". На "Сантиаго Бернабеу" са натрупани впечатляващите пет. От началото на сезона към статистиката на Меси са добавени цели осем голови паса.

СПРЯГАТ ДЗЕНГА ЗА ЗАМЕСТНИК НА МАДЗАРИ В ИНТЕР

Легендарният вратар на Интер Валтер Дзенга е спряган за евентуален заместник на треньора Валтер Мадзари. "Кориере дело Спорт" твърди, че наставникът на "нерадзурите" е застрашен от уволнение, ако загуби и следващия мач срещу Наполи. Търпението на босовете на клуба изтича и отборът няма право на повече грешки след двете поредни тежки поражения от Каляри (1:4) и Фиорентина (0:3).

Дзенга пък е на първо място сред вариантите за нов наставник на Интер. В момента той води Ал Насър, но едва ли ще е трудно да прекрати договора си, особено ако бъде потърсен от "нерадзурите". Легендарният вратар вече натрупа и доста опит в треньорската професия, като досега бе начело на Стяуа, Цървена звезда, Газиантепспор, Катаня, Палермо и Ал Насър.

Президентът Ерик Тохир в дългосрочен план иска да доведе в клуба Диего Симеоне. За момента обаче това изглежда доста трудна задача, тъй като аржентинецът няма никакво желание да напуска настоящия си клуб Атлетико (Мадрид). Друг вариант е и настоящият наставник на Сампдория Синиша Михайлович, който също е бивш играч на Интер и бе асистент на Роберто Манчини, като заедно спечелиха титлата в Серия "А".

 ДЕ ХЕА ОБМИСЛЯЛ ДА СИ ТРЪГНЕ ОТ МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Стражът на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа, който показва все по-добри игри в последно време и бе над всички в двубоя с Евертън, призна, че в определени моменти е обмислял възможността да напусне клуба. Причината за това са били тежките критики, на които испанецът бе подложен, след като бе привлечен от Атлетико (Мадрид) през 2011 година с трансфер на стойност 18 милиона паунда. Де Хеа бе обвиняван за двата гола на Манчестър Сити в двубоя за "Къмюнити Шийлд", а по-късно негови грешки срещу Базел и Бенфика предопределиха отпадането на Юнайтед след груповата фаза на Шампионската лига.Запитан дали си е мислил за това да напусне "Олд Трафорд" и да се завърне в родината си, Де Хеа отговори: "Понякога. Трудно е, когато получаваш толкова много критики. Аз обаче останах силен. Това, което се случи в началото, ми помогна да стана играча, който съм в момента".

ШАКИРИ СЕ ПРИМИРИ С ПОЛОЖЕНИЕТО В БАЙЕРН

Фланговият футболист на Байерн (Мюнхен) Джердан Шакири се примири с факта, че клубът няма никакви желание да се разделя с него. Младият швейцарец не играе редовно и се надяваше да смени тима. През лятото баварците вече отказаха оферта на Ливърпул за него, а Атлетико (Мадрид) и Рома също са кандидати. "Беше ми обяснено, че няма да ходя никъде. Имам договор с Байерн до 2016 г. и оставам. Трябва да приема това и да се старая да давам всичко от себе си в тренировките. Когато пък Джосеп Гуардиола ми гласува доверие, още по-добре. Всички виждат колко гладен съм за игра", коментира пред "Sport1" 22-годишният Шакири.

Заради многото контузии в тима роденият в Косово футболист имаше шанса да играе в пет от изминалите седем мача на тима в Бундеслигата. През изминалия сезон обаче остана едва със 17 срещи, в повечето от които влизаше като смяна.

В ИТАЛИЯ СПРЯХА ПРАВАТА НА ДЖАНЛУКА РОКИ

Италианската футболна федерация наказа със спиране на правата за неопределено време съдията Джанлука Роки, който ръководи дербито на Серия "А" през уикенда между Ювентус и Рома. Мачът завърши 3:2, а Роки отсъди три дузпи, две от които в полза на домакините. "Неприятно ми е всичко това, което чета и слушам за себе си. Хората ме смятат за неадекватен, а аз чух подобно определение дори от човека, който ме защитаваше след изваждането ми от Световното първенство. Но съвестта ми е чиста, а играчите нито веднъж в тази среща не се опитаха да ми помогнат. Единствената ми грешка е дузпата, която дадох на Пол Погба, написал Роки в телефонно съобщение до свои приятели, които пък са го препратили до медиите. 41-годишният Роки си навлече гнева на "римските вълци", като дори капитанът Тоти го обвини в пристрастие и заяви, че всичките му решения са били в полза на домакините. Ветеранът добави, че нито един от трите гола на Ювентус не е съвсем по правилата.

 


Сходни връзки

НОВИНИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди