изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:44 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР


Перник. Криминалисти от областната дирекция задържаха извършител на тежко криминално престъпление. На 5 октомври около 13.00 часа на тел. 112 бил подаден сигнал за ранен с нож 60-годишен перничанин. Инцидентът станал в междублоково пространство в града, пострадалият бил откаран в болница, където по-късно е починал. В хода на проведеното разследване и след  множество оперативно-издирвателни и следствени действия криминалистите влезли в дирите на К.Д /25г./. Той бил забелязан от автопатрул на Първо РУ на ул. „Търговска”, последвало и задържането му. Установено е, че мъжът е с постоянен адрес Бургас, а от половин година живеел в Пернишко. С прокурорско постановление му е наложена 72 часова „мярка за задържане“. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

София област. След незабавни действия криминалисти задържаха извършител на грабеж. На 10 октомври, около 22 часа, на тел. 112 бил подаден сигнал за грабеж на двама чужденци. Изпратеният на място полицейски екип изяснил по данни на потърпевшите, че около час по-рано, след нанесен им побой, трима непознати им отнели голяма сума в евро, три мобилни телефона, документи и личния багаж. Криминалисти от областната дирекция и колегите им от РУ-Костинброд реагирали незабавно и в хода на предприетите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия задържали единия от извършителите- 35-годишен жител на Костинброд, криминално проявен и осъждан. При извършения му личен обиск била открита значителна сума в евро, още толкова били намерени и в обитаваното от него жилище. На 11 октомври на задържания е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 198, ал.1 от НК и с прокурорско постановление му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа. Работата по установяване на останалите извършители продължава. Действията по разследването се извършват под наблюдението на районна прокуратура- Костинброд.

София. Столични полицаи задържаха рецидивист след извършена от него поредна кражба на вещи от моторно превозно средство. Задържането е реализирано на 8 октомври вечерта в хода на специализирана полицейска операция, проведена от служители на Четвърто районно управление и колегите им от СДВР. Оказало се, че белезниците щракнали на ръцете на  Д.В./38г./ от София минути след като мъжът успял да открадне луксозна кожена чанта от лек автомобил „Пежо”. Установено е, че той е с богато криминално минало и наскоро е излежал последната си присъда за аналогични престъпления. При претърсване в дома му полицаите открили бойни и ловни патрони. По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, на Д.В. е повдигнато обвинение за престъпление по чл.196 от НК и му е наложена 72 часова мярка „задържане под стража“.  Работа по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

Група чужди граждани са задържани тази нощ в столицата. Около 0.30 часа  на бул. „Мария Луиза”, в хода на извършвани проверки в региона  служители на СДВР  забелязали групата. От установените 39 чужденци, само двама се легитимирали с лични документи. Останалите 37 били отведени в Трето РУ за установяване на самоличността им. Изяснено е, че 16 от тях са непълнолетни. Всички те ще бъдат предадени на компетентните органи за продължаване на работата.

Велико Търново. Служители на РУ – Свищов разследват случай на разпра между водачи на автомобили, при който единият е бил прострелян. Инцидентът е станал вчера около 16 часа. На този етап е установено, че 51-годишен жител на Свищов е шофирал товарен автомобил „Татра”. В района на кръстовище отнел предимството на лек автомобил, управляван от 56-годишен негов съгражданин. Между двамата водачи възникнал скандал, при който по-възрастният прострелял опонента си със законно притежаван пистолет в областта на гърдите. Пострадалият е откаран в плевенска болница с опасност за живота. 56-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По думите му той е произвел изстрела неволно. Оръжието е иззето. По случая е започнато досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда.

Пазарджик. Двама мъже, участвали в схема за телефонна измама, са задържани от велинградските полицаи. В събота вечерта на домашния телефон на 70–годишна жена позвънил мъж, който се представил за полицейски служител. Последвал познатият сценарий - дъщеря й блъснала с колата си клошар, който е починал, а тя е задържана в полицейския арест. За да бъде освободена е нужна немалка парична сума. Майката веднага се втурнала да помогне на чедото си, събрала 1600 лева, прибавила и златен накит и ги предала на двама непознати, които я чакали пред дома й. За случващото се обаче в полицията бил подаден сигнал и благодарение на това екипите от РУ-Велинград успели да засекат и задържат двамата мъже -  Б.Д./27г./ от София и П.И./ 25г./ от село Вакарел. Продължава работата по изясняване на съпричастността им и към други извършени телефонни измами на територията на курортния град през последния месец.


Хасково. Общо 538 артикула с лого на защитени търговски марки са открити и иззети от служители на РУ-Харманли в хода на извършена проверка в района на Есенния панаир в града. Там те установили, че 30-годишна жителка на Несебър търгува със 237 спортни облекла с обозначения на разнородни защитени търговски марки. Още 134 броя якета, панталони и екипи със запазени знаци са иззети от 35-годишен мъж от Сливен. Останалите 131 подобни артикула са конфискувани от 38-годишен  мъж, също от Сливен.  По трите случая са образувани досъдебни производства. Стоките са иззети с протокол за доброволно предаване.

31-годишен хасковлия е задържан за нанесена телесна повреда. Той е заподозрян, че на 11октомври  минути след полунощ е нападнал 30-годишен мъж на улица „Братя Миладинови” и му нанесъл прободни рани в областта на левия крак. Гражданин, който открил пострадалия в безпомощно състояние, сигнализирал в полицията и откарал ранения в болница.  По случая било образувано досъдебно производство. На задържания е повдигнато обвинение по чл.128 от НК, работата по случая продължава.

Кърджали. Глоба в размер на  100 лв. е наложена на А.М./49г./ с решение на Районния съд в Момчилград. Мъжът обстрелвал с камъни и парчета от тухли съпругата  и сина си в момчилградското село Сушево. Административното наказание е по Указа за борба с дребното хулиганство.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди