изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:05 EEST
Консултациите между ГЕРБ и „Атака” за съставяне на правителство се провалиха (ОБЗОР)    
ПолитикаСофия. Консултациите между ГЕРБ и „Атака” за съставяне на правителство се провалиха, след като представителите на ПП „Атака” не се явиха в зала „Запад” на Народното събрание в обявения час за провеждане на разговори. Непосредствено преди предвидения старт на разговорите от „Атака” обявиха, че няма да се появят на консултациите с ПП ГЕРБ за съставяне на правителство, тъй като не са получили официален отговор след отправено искане за пряко излъчване и присъствие на медии на консултациите.

Председателят на „Атака” Волен Сидеров заяви на пресконференция, че публичното излъчване на преговорите е било тяхно искане, тъй като не желаят да участват в задкулисия. „Имал съм горчив опит с ГЕРБ, лъгали са ме в очите. ГЕРБ се борят за продължаване на колониалното робство в България, да не се правят на гостоприемни домакини, които приемат всички като по време на „Сурвакарските празници”, посочи Сидеров. По неговите думи ГЕРБ е трябвало ясно да поставят важните точки, които смятат да реализират в своето управление. „Говори се за някакви 18 точки, които не знаем какво представляват. Те бяха длъжни да кажат досега кои са първите пет неща, които биха направили законодателно”, подчерта той.
От своя страна, Цецка Цачева, член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, заяви: „Не можем да си позволим продължаване на предизборната кампания – нещо, което считаме, че „Атака” вършат в момента. Провалени са консултациите между ГЕРБ и „Атака” поради неявяване на „Атака” в часа и мястото, в които бяха поканени при условията, при които провеждаме консултациите с представителите на останалите политически сили”.
„Условие, което ни бе поставено от партия „Атака” – диалогът да се води пред камери, считаме, че е неприемливо, защото е в нарушение на мандата, който ние имаме съгласно решение на Изпълнителната комисия. Там много ясно е казано, че се води стенографски запис на срещата, с допускане на журналисти в зала „Запад”, както и днес видяхте, че в точния час бяхме там и коректно очаквахме колегите от „Атака”, каза още Цачева. Тя обясни, че отговор за това с кого ГЕРБ ще води преговори във втори кръг ще има, след като приключи кръгът от консултации.
Румяна Бъчварова от ГЕРБ уточни, че партията оценява отказа на „Атака” да се срещнат очи в очи с преговорния екип като неуважение не към ПП ГЕРБ, а към избирателите на ПП „Атака”, българската демокрация и парламентаризъм. „Искахме да разберем защо партия „Атака” подкрепяше негласно, скрито, в противоречие с всички правила на публичност и прозрачност управлението „Орешарски”. Искахме да ги попитаме каква беше цената на тази подкрепа и готови ли са г-н Волен Сидеров и неговите депутати днес да носят отговорността за всички отрицателни последици от това управление”, заяви Бъчварова.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Консултациите между ГЕРБ и „Атака” за съставяне на правителство се провалиха (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди