изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:22 EEST
Азиатски тайни за красива кожа    
Здраве Азиатките са известни с деликатната си красота и с гладката и бяла кожа.  Не всяка азиатка е толкова бяла колко и се иска (защото красивата кожа в   азиатските страни се води бялата кожа). В стремежа си да станат по-бледи, те са   измислили куп домашни рецепти с които да постигнат този ефект. Оризът явно   има повече от едно предназначение, не е само в кухнята. Тайните за избелването  според тях са лесно изпълнимите: Оризов тоник и маска за лице с ориз. Друга известна съставка е лимонът.


Прочетете повече + рецепти ТУК.

Какво представляват оризовият тоник и маската за лице с ориз?

★ Оризовия тоник е богата на хранителни вещества леко мътна вода, която се получава от накисване на суров ориз. Защо е добре да използваме тоник за лице – ТУК

★ Оризовата маска представлява смлян ориз на фин прах. За да се получи паста се добавя вода или мляко. Пастата се използва като маска за лице.

Защо оризът има този избелващ ефект?

Оризът съдържа висока концентрация на аминобензоена киселина, която от своя страна има много добър слънцезащитен ефект. Когато се приема вътрешно аминобензоената киселина повишава съдържанието на витамин С в тялото ни.

Оризът също така има още две други слънцезащитни средства – ферулова киселина и алантоин.

★  Феруловата киселина е антиоксидант и има противоракови свойства. Невероятно, но учените са установили, че, когато тази киселина се добави към витамин С и Е, способността и за защита от слънцето се е удвоила (линк към проучването ТУК). Освен в ориза, ферулова киселина се съдържа и в пшеница, овес, кафе, ябълки, портокали и др. Повече за  феруловата киселина ТУК

★ Алантоинът е добро противовъзпалително средство. Той успокоява слънчеви изгаряния и също така насърчава възстановяването на кожата.  Повече за   алантоинът  ТУК 

Доказано е, че има избелващ ефект когато се прилага като паста върху кожата. Опитайте и вие тези рецепти. С тези маски ще избледнеят тъмните кръгове, луничките и всички неравности по тена. Тъй като си правя тази маска често, мога да гарантирам със сигурност, че освен избелващ ефект има 100% ексфолиращ такъв благодарение на оризови зърна. Кожата след измиването на маската става наистина много гладка.

  Един съвет от мен: ако желаете избелващия ефект да настъпи по-бързо или по-скоро да стане по забележим, направете двете написани рецепти заедно. Какво искам да кажа: направете тоника и цялата процедура покрай него. Оризът, който така и така не трябва да използвате при него, го запазете и когато изсъхне направете и пастата като добавите малко прясно мляко към него. Така правете четири пъти месечно (т.е. един път седмично).

Тоник с избелващ ефект от ориз

Стъпка 1: Вземете шепа-две ориз и го сложете в чиста купа напълнена с малко вода.

Стъпка 2: Представете си че миете ориза, т.е. с ръка разбъркайте ориза и водата.

 Стъпка 3: Водата след втората стъпка вече трябва да изглежда мътна. Пресипете тази вода в друга купа през цедка.

Стъпка 4: Наплискайте ‘оризовата вода’ по лицето си няколко пъти (Съвет: може предварително да си екфолирате лицето със скраб, така тоника ще се абсорбира по-добре в кожата). За по-добър ефект, козметици препоръчват да не се измива или избърсва с кърпа лицето след това, а да се изчака да изсъхне само.

Ако ви остане от тоника може да измиете с него и деколтето си.

Колко често можем да използваме тоника: 1 път седмично (според изпитали рецептите с ориз, избелващият ефект ще настъпи след едномесечна употреба – т.е. 4 пъти правена маска)

Маска за лице с избелващ ефект от ориз


Стъпка 1: Вземете една шепа ориз и с помощта на мелничка за кафе го смелете на гладък прах.

Стъпка 2: Към оризовия прах добавете толкова мляко, колкото да добие вида на паста.

Стъпка 3: Сложете вече направената паста на лицето и шията. Оставете да подейства за около 20-30 минути.

Стъпка 4: Измийте маската с приятно топла вода.

Ако остане някакво количество паста, го изхвърлете и не го използвайте отново!

Колко често можем да правим тази маска: 1 път седмично (според изпитали рецептите с ориз, избелващият ефект ще настъпи след едномесечна употреба – т.е. 4 пъти правена маска)

picasion.com

 PABA (на български това е аминобензоена киселина) не се препоръчва при бременни. Ако лекари са ви посаветвали да не ядете ориз по време на вашата бременност или кърмене – не правете тези маски, защото чрез тях PABA пак прониква през вашата кожа във вашето тяло! Повече за пара-аминобензоена киселина ТУК

http://napravisisama.com

 


Сходни връзки

Азиатски тайни за красива кожа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди