изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-26 @ 21:08 EEST
Бившият иконом на Емил Димитров – Любен Стумбов: Любимата порно касета на Емил му беше подарък от Батето!    
Интервюта Емил сваляше маската само пред Богдана Карадочева

Любен Стумбов е по-известен като един от икономите на поп-краля на българската естрада Емил Димитров. От години дели покрив с 80- годишната пианистка Елиана, вдовица на виден столичен адвокат. Приживе със съпруга й искали да осиновят Любен, за да ги наследи, но като овдовява, приятели съветват Елиана да се омъжи за него. Съдбата на сирака Любен Стумбов е невероятна – среща го с велики хора. Ето защо той вече е започнал да пише мемоарна книга със свои спомени за родни знаменитости. Стумбов е бил личен иконом на Емил Димитров в продължение на 5 години.

Ето какви малко известни факти от този период сподели с репортер на „ШОУ”.


- Любене, обади ми се много развълнуван, защото си гледал филм за Емил Димитров! Научих, че си отказал да участваш в него. Защо?
- Причината да откажа беше, защото някои хора се опитаха да ми диктуват какво да разкажа за Емил. А аз исках да разкажа нещата такива, каквито са били. Поканата беше от друг човек, а не от самия режисьор Стилиян Иванов.

- Във филма за Емил е взела участие и руската естрадна легенда Алла Пугачова. Разкажи за твоята среща с нея, покрай Емил Димитров...
- С Алла се запознах във вилата на Емил, не помня коя година вече, но беше отдавна. Интересното беше, че и аз, и тя имахме чувството, че се познаваме отдавна, тъй като Емил ми беше разказвал доста за нея, а на нея - за мен. Обясних й, че не съм запознат с нейното творчество, но от Емил знаех как тя се е явила на „Златният Орфей” с неговата песен „Арлекино” и как той, чувайки я по телевизията, хванал самолета за Слънчев бряг. Припомних й случката как някои другари от висшия ешелон са искали да бъдат интимни с нея и как

тя се оплакала на Емил, че не била пизда

/от руски п...а – б.р./, и как той я измъкнал и цяла вечер се разхождали по плажа. Приятелството им станало още по-голямо. Алла много се смя, тъй като си спомни и човека, който тогава я пожелал. Няма да споменавам имена, защото не е между живите, Бог да го прости. С Емил заговориха за една книга, в която се описва как Александър Велики имал своя мургав Пако, много приближен на великия завоевател, и направиха аналогия с мен и Емил. Това много ме трогна. Естествено, пихме водка с кола и много лед. Алла разтриваше крака на Емил - той имаше проблем. После тя му намери едни специални кремове, за да се лекува. Направи ми впечатление, че Емил не поиска нищо от нея, а тя го попита дали има нужда от нещо.

В разговора беше вмъкната и темата дали Емил не би продал някои от антиките, които притежаваше. Емил й отговори, че това е част от мизансцена на неговия свят и би бил непълен, ако го направи. Алла се засмя и запя „Арлекино, Арлекино ти от обич изгоря”.

Попяха си, поплакаха си и на изпроводяк Алла ми подаде един плик, като ми каза да не казвам на Емил. По-късно го отворих и вътре имаше инструкции какво да се направи с парите - а именно - да се вложат за лечението на Емил. След това споделих с него, естествено, това и наистина част от парите бяха дадени за лечението на Емил, а другите отидоха по предназначение – досещаш се какво!.. /смях – б.а./ Васил Андреев беше бесен на Емил, но след това нещата си дойдоха на място. След няколко години отново се видях с Алла, вече не бях с Емил. Тя имаше концерт в НДК и направи невероятен реверанс към него.

- Какво още е останало „зад кадър” във филма за Емил?

- Смятам, че единственото, което липсва, е поканата на Лили Иванова, която би обогатила представата за Емил, тъй като в моето съзнание се е запечатало, че те бяха в добри отношения.

- Знам, че историите, свързани с Лили Иванова, са ти най-любими. Защо, според теб, Лили е толкова интересна на всички и години наред не спират да я одумват?
- Нормално е да не излиза от устата и мислите на хората, поради факта, че Лили скоро няма да слезе от сцената, а дори да си отиде от този свят, тя ще продължи да пее и в отвъдното. Който може, го може. Да, чепат характер е, но тя е от малкото хора, които са дисциплинирани и най-важното, което тя успя да научи за себе си, е преди всичко да уважава самата себе си. Успехът й е феноменален заради факта, че и на 1300 години да стане, тя ще продължава да пее. Е, мама му стара, за това е родена - нека Я ГОВОРЯТ - ТЯ ГО МОЖЕ!!!

- Най-интересната и вълнуваща история, на която си бил свидетел по времето, когато си живял в дома на Емил Димитров?!
- Много са. Тук искам да подчертая, че едни от хубавите спомени, когато Емил беше щастлив, са посещенията на Богдана Карадочева и Стефан Димитров. Те винаги му носеха хубави неща – задължително бутилка водка, цигари и любимия му крем карамел. Любовта между Емил и Богдана няма как да се опише - те бяха сродни души. Може би тя е единствената, която разбираше във всеки един момент Емил. Той се чувстваше с нея като в Рая. И най-вече обичаха да си попушват цигари. Емил беше суетен, но пред нея сваляше маската.

- Каза ми, че често „кралят на попа” те е вдигал в 4 часа сутринта, за да посрещате гости! Кои популярни личности го посещаваха най-често и как преминаваха купоните във вилата на Емил в „Княжево?
- Няма да кажа нищо ново – повечето е всеизвестно. След като се прибирах от работа и вечерно училище, вкъщи ме чакаше работа - чистене, готвене, пране. Лягах си в един през нощта и се случваше той в 4 да ме събуди. Гостите му бяха предимно от политическия елит, от бизнес елита и от артистичния свят. Покрай него имах възможността да се запозная с много хора, с които и до днес поддържам контакти...

- Имало ли е купон, който е бил по-бурен от всеки друг?
- Купоните на Емил винаги бяха бурни, тъй като той успяваше да предразположи хората и се държеше с тях като с равни. Една от любимите теми, в кръга на шегата, беше за секса, защото

Емил все казваше, че сексът не е за простаци

В такъв момент се обръщаше към Васил Андреев, който все опитваше да бъде колоритен, но Емил по свой си начин го приземяваше. Василка, както обичаше да се нарича самият Андреев, заявяваше, че е най-добрият в оралната любов, а Емил е само един воайор.

- По този повод ти спомена още и че Емил Димитров често е гледал порно!... Сам или в компания го гледаше и откъде се снабдяваше с видеокасети?
- Едно от любимите занимания на Емил беше да гледа порно поради факта, че той беше удивен не от самия акт, а от интериорите на порно филмите. Бяха уникални! Естествено, обичаше да си гледа сам. Дори и аз не съм присъствал, защото тогава още не ги разбирах нещата, но съм го питал какво му доставя удоволствие, а той ми отговаряше, че така не се чувствал сам и му било по-комфортно. Филмите, които съм видял при него, за времето си бяха шедьоври. Ако не се лъжа бяха американски продукции, които му бяха донесени от негови колеги музиканти, работили навън. Една от любимите му порно касети му беше подарък от самия Иван Славков, с когото Емил беше в превъзходни отношения. Батето беше от честите гости във вилата му и негов близък приятел. Както обичаше да казва Батето:

„Емиле, от тебе големите цици, от мене големия х.й!”

Техният хумор беше невероятен!... Много сме се смели.

- Ти на колко години беше по това време? Беше ли любопитен към сексуалните истории в къщата на Емил Димитров?!
- Бях на 16 години. Държа да подчертая, че Емил никога не си е позволил дори да намекне за сексуални отношения между нас. Отношенията ни бяха като на баща и син. А колкото до случващото се в къщата, никога не ме е интересувало. Два или три пъти съм присъствал, но само докато пресека хола, за да стигна до кухнята. Емил обичаше да си поръчва жиголо, за което си плащаше, но само ако задържи бельото на момчето. Емил имаше фетиш към мъжкото бельо. За разлика от Емил, който винаги е бил елегантен, Васко Андреев беше на точно обратния полюс - както се казва на български - здраво еб...не. След това Васил укоряваше Емил, че нищо не прави, ами само си дава парите на вятъра. Емил се опитваше да му обясни, че е изпитал по-върховно удоволствие. Скандалът отминаваше бързо, защото Васил отваряше бутилка бяло вино и разказваше на всички колко е щастлив.

- Какъв тип порно гледаше Емил – гей или хетеросексуално?
- И хетеро, и гей. Както казах, той не се интересуваше толкова от акта, колкото от мизансцена на самия филм. Самите филми имаха сюжети и бяха различни от това, което се гледа днес.

- Кой беше мъжът, който най-много имаше власт над Емил Димитров като сексуален партньор?!
- Очаквате да кажа Васил Андреев, но мога да заявя, че Васко въобще не пееше в „хора на момчетата” - отдавна бе отпаднал от борда на Емил.

Нямаше мъж, който да има власт над Емил. Той беше от хората, който ползва, и дотам - оставаха си приятели. Това и на мен ми остана като важен и съществен урок в сексуално отношение –

Е...ш и хвърляш

за всяко нещо си има хора.

- А името на жена, която му е въздействала по този начин?!
- О-о, жени имаха власт над Емил! Дори и сексуална! Той беше естет, истински кавалер и беше добър в игрите с жените. Достатъчно беше да я пипне за гърдите и тя беше готова.

- Много са случките, които са свързани с фестивала „Златният Орфей”. Разкажи някои от най-интересните...
- Фестивалът беше празник за душата на Емил! Няма да забравя как куфарите се приготвяха един месец преди „Златният Орфей”. Пътуването с автобуса, след това безбройните нощи, барове, собственици на хотели, кметове, негови колеги, фенове... Емил се възраждаше. Той беше скромен човек, за разлика от негови колеги, които имаха претенции за всичко, и горката Дариана Генова се опитваше да им угажда. А Емил нямаше нужда от нищо. Трайчо Талисмана ни осигуряваше обилна закуска сутрин, когато се прибирахме. Една от интересните случки беше с Дончо и Руми - шефове на барчето на „Златният Орфей”, които много обичаха Емил.

Дончо беше по-тежък характер и жена му Руми ходатайстваше от името на двамата за афиш с автограф от Емил, който да поставят на бара. Фино и елегантно Емил се възползва от тая работа и до края на сезона беше на „абонамент” при тях - когато искаше, си пиеше, а когато някой го черпеше, си деляха парите. Бог да я прости Катя Филипова, много се смееше на случващото се около Емил и заявяваше, че и тя ще започне да практикува това, но вместо пиене, да си поръчва чай вместо коняк, и да си прибира парите. Един от главните организатори беше корифеят на емоциите Ицо Петрофф или както повечето го знаят - Христина Отровната.

Нещата ги правеше по Емиловски – наоколо кръжаха все хубави момчета и богати жени. Христина Отровната, не мога да си кривя душата, беше закрилница на Емил. Те се обичаха по начин, по който само фините хора можеха да разберат. В много случаи Емил се възползваше от слабостта на Ицо към него и все му се оплакваше, че няма пари, или че някой го е обрал. Естествено, Ицо беше ларж, казваше: „Това е нашата Далида, трябва да я пазим и обичаме!”. Преди да си тръгнем от „Орфея”, обичахме да си крадем палми и благодарение на Руми и Дончо, успявахме да ги качим на автобуса за София! Боже, хубави дни бяха!...

- По-горе спомена твоя приятел Трайчо Талисмана. Водил ли си го и в къщата на Емил?
- Емил никога не ми е забранявал да каня когото си пожелая, но не съм и злоупотребявал. Споделял съм му кого искам да поканя, а той все ме питаше няма ли да има нещо за „бащицата”? Аз му обяснявах тогава, че нямам такива приятели, освен Трайчо, който до ден-днешен ме обича. Поканих и Трайчо, като уговорката беше никой да не преспива в къщата, но Емил имаше слабост към него и ми заяви, че няма нищо против той да остане и да преспи. Купонът този ден беше невероятен. Имаше около 30 човека, пускаха се песните на Емил и изненадата беше Трайчо, който слизаше по стълбите с облекло и перука на Емил, с песента „Ела във София, ела, ела!” Емил обожаваше и все молеше Трайчо да пее неговите песни, за да се види как изглеждал отстрани. Държа да отбележа, че

Емил не беше много ларж

но на Трайчо даваше пари и цигари. Малко са хората, които са получавали пари от Емил. Същата вечер Емил показа на Трайчо в неговата стая костюми, плочи и афиши. Господи, Трайчо беше на седмото небе и няма да забравя, че почти цялата нощ не беше спал, защото Емил му подари едни слънчеви очила, шал, една от перуките си и едно невероятно сако. Трайчо обеща на Емил, че до края на живота си ще ги пази и ще прави участия с тях.

- Попитах те за него, защото ти ми сподели, че той е много болен...
- Слава на Бога, Трайчо за пореден път прескочи трапа! Бях му малко сърдит, защото той си позволява да пие повече, отколкото трябва, а неговото заболяване е сериозно - от няколко години има тежък диабет и е на инсулин, но той самият е безотговорен и нехаещ към здравето си. Затова когато разбрах, че е в болница и лекарите му дават месец живот, се зарекох че няма да ида да го видя - нито в болницата, нито на погребението му, тъй като искам да си запазя добрия спомен за него. Явно Трайчо е късметлия - целият му съзнателен живот е минал под знака на музиката, най-вече на българската естрадна музика. И много хора от гилдията му помогнаха.

Държа да подчертая, че съм изумен, че самият Фънки е дал своята лепта за Трайчо. Явно под грубата външност има златна душа. Йорданка Христова пък е като наместник на Господа за Трайчо. Може би силната обич на Трайчо към нея го възражда за нов живот. Данчето е мехлем за душата и никога няма да си позволи да остави своя кръщелник. А по въпроса аз какво мога да направя за Трайчо, е само едно - да го прибера вкъщи и да се грижа за него безкористно. Все пак имаме 25-годишно приятелство. Смятам, че много хора биха ме подкрепили и искам да призова чрез вестника ви за помощ за Трайчо. Да се обадят на мен.

- Тръгнаха зловредни слухове, че той е поискал помощ и от Лили Иванова, но тя била отказала...
- Първо, Трайчо не би си и позволил да поиска помощ за себе си. Камо ли от примата Лили Иванова, по простата причина, че Лили и Трайчо никога не са били близки, а и тя не е длъжна да огрява навсякъде. Тя знае кога, къде и как да подпомогне, ако реши. Ако се подходи по правилния начин към Лили, ви уверявам, че тя дори няма да се замисли и ще откликне на зова за помощ за Трайчо. Факт е, че той е един от най-големите фенове на Лили Иванова и е от малкото хора, които знаят заглавията на песните й, и в коя година е изпята. Трайчо е феноменален, както и самата прима.

- Тя е подкрепяла и Емил...
- Говори се, че Лили не е ларж човек, но аз ви уверявам, че е точно обратното. Тя, когато дава, не търси обратно реванш. Аз знам за много лични нейни каузи, за които е давала пари. С Емил отношенията им бяха превъзходни. Лично Лили му е звъняла по телефона. Многократно съм присъствал на тези разговори, та дори и на срещи на двамата титани. Лили знаеше как да поднесе нещата към Емил, тя му казваше така: „Емиле, ако ние не се подкрепяме, кой ще ни подкрепи?!” Един от най-големите реверанси, които Лили направи за Емил, е изпълнението на песента „Само тази нощ” по случай юбилейния му концерт. По този начин двамата показаха на зложелателите приятелството и уважението помежду им.

- Последните думи, които са ти останали в съзнанието от Емил Димитров?
- Най-ценното, което помня от Емил, е да бъда добър човек и да прощавам на хората, защото благословените винаги минават през трудности, които трябва сами да преодолеят. Да съумея да премахвам простаците около себе си, да взимам с пълни шепи, каквото ми се полага заслужено, но и да не бъда прекалено скромен. И ако някога ми се роди син, да го кръстя или на него, или на брат му Юлиан!..

Едно интервю на Светлана Терзиева - СЕСИЛ
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Бившият иконом на Емил Димитров – Любен Стумбов: Любимата порно касета на Емил му беше подарък от Батето! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди